ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανασχηματισμός: Ούτε σαρωτικός, ούτε ηχηρός

Ανασχηματισμός: Ούτε σαρωτικός, ούτε ηχηρός

Ανασχηματισμός όλες οι ειδήσεις: Σημειώνω ότι τους ανασχηματισμούς τους κάνουν οι πρωθυπουργοί. Συνεπώς κανείς δημοσιογράφος δεν έχει πληροφορίες, διότι πολύ απλά κανένας πρωθυπουργός δεν θα έλεγε σε δημοσιογράφο ποιους θα αλλάξει και ποιους θα κρατήσει. Τα περισσότερα ρεπορτάζ που ακούτε και διαβάζετε είναι εκτιμήσεις δημοσιογράφων, αλλά και διαρροές υπουργών που ξέρουν ότι θα φύγουν, αλλά και βουλευτών που επιθυμούν να γίνουν υπουργοί. Αυτά για να συνεννοούμαστε και να μην κοροϊδεύουμε τους πολίτες.

Πάμε τώρα παρακάτω.

Η δική μου ταπεινή εκτίμηση είναι ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν θα είναι ούτε σαρωτικός, ούτε ανασχηματισμός εκπλήξεων.

Εκπλήξεων σημαίνει ότι θα έβαζε υπουργούς (για παράδειγμα): Τον Βαγγέλη Βενιζέλο ή τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο...

Εκτιμώ ότι τα παραπάνω στερούνται σοβαρών πιθανοτήτων.

Έχει αρκετά προβλήματα ο κ. Μητσοτάκης μπροστά του. Δεν πιστεύω ότι θα έβαζε επιπλέον μπελάδες στο κεφάλι του...

Παρά τα όσα διαβάζετε, οι περισσότεροι εκ των βασικών υπουργών θα μείνουν στις θέσεις τους ή στην χειρότερη περίπτωση θα μετακινηθούν σε κάποιο άλλο υπουργείο.
Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού θα «αποβληθούν» από την κυβέρνηση. Αυτή τη χρονική στιγμή δεν συμφέρει τον κ. Μητσοτάκη να «παραδεχθεί» ότι το υπουργικό του συμβούλιο είναι κακό σε μεγάλο ποσοστό.

Άρα ο επικείμενος ανασχηματισμός θα παρουσιαστεί ως «μικρές διορθωτικές κινήσεις» και όχι ως σαρωτικός. Σημειώνω επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι «εκλογικός».

Θα είναι ανασχηματισμός δουλειάς, αφού οι υπουργοί πρέπει να παρουσιάσουν σχέδιο στην Ε.Ε. για να πάρουμε τις ενισχύσεις από την Κομισιόν και τον ESM. Δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αλλάξει το υπουργικό συμβούλιο εν μέσω μια τέτοιας διαδικασίας και να περιμένει πότε θα μάθουν οι νέοι υπουργοί τα των αρμοδιοτήτων τους.

Πρακτικά θα είναι σαρωτικός σε επίπεδο υφυπουργών, αφού η αλήθεια είναι πως κάποιοι από τους υφυπουργούς είναι άφαντοι και ανύπαρκτοι. Το ρεπορτάζ λέει τουλάχιστον 10 είναι έτοιμοι να πάνε σπίτια τους.

Στο έτερο ερώτημα αν θα μπουν στην κυβέρνηση «Πασοκογενείς», εκτιμώ ότι θα μπουν κάποιοι, όχι όμως τα ηχηρά ονόματα που ακούγονται (Βενιζέλος κλπ).

Πότε θα γίνει;

Περίπου το αποκάλυψε ο κ. Γεραπετρίτης: «Σε ουδέτερο χρόνο», είπε. Τι σημαίνει αυτό; Σε χρόνο που δεν τρέχουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις. Άρα όχι τώρα που δεν έχει ρυθμιστεί η μετα-καραντίνας εποχή και όχι πάνω στην ΔΕΘ, όπως γράφουν αρκετοί.

Λίγο πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια καλή περίοδος για να «πουληθεί» επικοινωνιακά ένας ανασχηματισμός. Ο Ιούλιος είναι μια κακή περίοδος γιατί γρήγορα θα ξεχαστεί. Οι ανασχηματισμοί γίνονται για να «πωλούνται» και όχι για να ξεχνιούνται…

Συμπέρασμα: Δεν πρόκειται να μας εκπλήξει ο κ. Μητσοτάκης.

Θα κάνει ότι χρειαστεί για να αποφύγει τις καραμπόλες και τις περίεργες εσωκομματικές ισορροπίες.

ΥΓ: Αααα και δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές επειδή κάποιοι γράφουν ότι έτσι θέλει ο Σαμαράς.
Αυτά τα ολίγα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: «Μίλησε» το κινητό της 35χρονης - Δείτε τι φωτογραφίες είχε