ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανασχηματισμός - Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Ο Μητσοτάκης, το βουνό και οι... διορθωτικές κινήσεις

Ανασχηματισμός - Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Ο Μητσοτάκης, το βουνό και οι... διορθωτικές κινήσεις
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Ανασχηματισμός όλες οι ειδήσεις: Όπως σας γράψαμε χθές 16/06/2020 νωρίς το πρωί (πριν ακόμα ακούσουμε τις δηλώσεις Μητσοτάκη από το Ισραήλ) ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν θα είναι ούτε σαρωτικός, ούτε ηχηρός - Λίγες ώρες μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το Ισραήλ οπου βρίσκεται έκανε λόγο για «διορθωτικές κινήσεις», ενώ διέψευσε τα σενάρια που θέλουν να γίνεται ανασχηματισμός την 1η Ιουλίου

Χθες λοιπόν στο άρθρο με τίτλο «Ανασχηματισμός: Ούτε σαρωτικός, ούτε ηχηρός» έγραφα τα ακόλουθα:

«Η δική μου ταπεινή εκτίμηση είναι ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν θα είναι ούτε σαρωτικός, ούτε ανασχηματισμός εκπλήξεων.

Εκπλήξεων σημαίνει ότι θα έβαζε υπουργούς (για παράδειγμα): Τον Βαγγέλη Βενιζέλο ή τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο...

Εκτιμώ ότι τα παραπάνω στερούνται σοβαρών πιθανοτήτων.

Έχει αρκετά προβλήματα ο κ. Μητσοτάκης μπροστά του. Δεν πιστεύω ότι θα έβαζε επιπλέον μπελάδες στο κεφάλι του...

Παρά τα όσα διαβάζετε, οι περισσότεροι εκ των βασικών υπουργών θα μείνουν στις θέσεις τους ή στην χειρότερη περίπτωση θα μετακινηθούν σε κάποιο άλλο υπουργείο.
Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού θα «αποβληθούν» από την κυβέρνηση. Αυτή τη χρονική στιγμή δεν συμφέρει τον κ. Μητσοτάκη να «παραδεχθεί» ότι το υπουργικό του συμβούλιο είναι κακό σε μεγάλο ποσοστό.

Άρα ο επικείμενος ανασχηματισμός θα παρουσιαστεί ως «μικρές διορθωτικές κινήσεις» και όχι ως σαρωτικός. Σημειώνω επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εκλογικός».

Λίγες ώρες μετά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα. «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις» φέρεται να είπε στους δημοσιογράφους.

Σε πείσμα όσων έγραφαν ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει την 1η Ιουλίου, χθες γράψαμε ότι θα γίνει λίγες ημέρες πριν από την ΔΕΘ.

«Λίγο πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια καλή περίοδος για να «πουληθεί» επικοινωνιακά ένας ανασχηματισμός. Ο Ιούλιος είναι μια κακή περίοδος γιατί γρήγορα θα ξεχαστεί. Οι ανασχηματισμοί γίνονται για να «πωλούνται» και όχι για να ξεχνιούνται… Συμπέρασμα: Δεν πρόκειται να μας εκπλήξει ο κ. Μητσοτάκης», έγραψα στο χθεσινό (16/06/2020) άρθρο.

Τι είπε χθες ο Μητσοτάκης από το Ισραήλ;

«Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι… ».

Είναι προφανές ότι πριν τα τέλη Αυγούστου δεν πρόκειται να πάει στο βουνό...

Δεν θέλει να διαταράξει τα μπάνια του λαού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Ούτε σαρωτικός, ούτε ηχηρός