ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα γρήγορα αντανακλαστικά

Τα γρήγορα αντανακλαστικά

Η κυβέρνηση θέλοντας προφανώς να δείξει ότι δεν είναι σαν όλες τις προηγούμενες, που έμεναν... πολύ στα λόγια και στα έργα στεκόντουσαν ελάχιστα, ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πλημμύρες λόγω του κυκλώνα «Ιανού».

Όποια δηλαδή κυβέρνηση έχει καεί στο χυλό φυσάει... και το γιαούρτι αυτό προσπαθεί να κάνει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Ο ίδιος επισκέπτεται την Καρδίτσα για να συνομιλήσει με τους κατοίκους που έχασαν το βιός τους και για να αναλύσει τα μέτρα που πήρε, με φορείς της περιοχής. Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν από νωρίς τόσο κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ υπό τον κ. Μ. Χριστοδουλάκη, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας που συνοδευόταν από το Νίκο Παππά και άλλα στελέχη. Την Τετάρτη στην περιοχή πηγαίνει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας .

Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών σε περιοχές που έχουν καταστραφεί, έχουν στόχο την εμψύχωση των ανθρώπων που βρέθηκαν στο δρόμο, που έχασαν τις περιουσίες τους. Η πολιτεία θέλει να δείξει ότι δεν είναι μόνοι τους.

Η βοήθεια που ανακοινώθηκε είναι πολύτιμη για τις πρώτες ώρες, ωστόσο αυτή δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά, όπως έγινε και άλλες περιπτώσεις, όπου η βοήθεια εξαγγέλθηκε αλλά ακόμη… βρίσκεται στο δρόμο.

Επομένως, ναι μεν η κυβέρνηση λειτούργησε με γρήγορα αντανακλαστικά, ωστόσο πρέπει να δούμε πότε θα πάρουν χρήματα στο χέρι, όπως ακριβώς τους υποσχέθηκε η πολιτεία για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα έστω για τις πρώτες δέκα ημέρες.