ΑΠΟΨΕΙΣ

Lockdown: Κλειστές οι παιδικές χαρές, ανοικτά τα δημοτικά σχολεία – Παράδοξο;

Lockdown: Κλειστές οι παιδικές χαρές, ανοικτά τα δημοτικά σχολεία – Παράδοξο;
Αν ο ιός κολλάει μόνο στις παιδικές χαρές να μας το πουν καθαρά...
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Κορονοϊός - Lockdown σε όλη την Ελλάδα: Tα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία είναι ασφαλή, δεν υπάρχει κίνδυνος. Αυτό το εμπεδώσαμε; Γιατί είναι ασφαλή; Διότι όπως είπε και ο κ. Τσιόδρας έχει παρατηρηθεί από μελέτες ότι τα παιδιά κάτω των 10 ετών δεν φαίνονται να παρουσιάζουν μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού. 

Μέχρι εδώ όλα καλά, όλα ανθηρά. Είπε και κάτι ακόμα ο αγαπητός κύριος Σωτήρης Τσιόδρας: τα μικρά παιδιά παρουσιάζουν μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στα πρωτόκολλα και στα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Κι αυτό σωστό.
Όμως εύλογα γεννάται το ακόλουθο ερώτημα: Αφού τα πράγματα – επιστημονικώς – είναι όπως τα είπε ο κ. καθηγητής, για ποιο λόγο κλείνουν οι παιδικές χαρές και οι παιδότοποι;

Στα σχολεία υπάρχουν και κλειστοί χώροι (αίθουσες) και ανοικτοί χώροι (προαύλιο), όπως ακριβώς συμβαίνει με τους παιδότοπους και τις παιδικές χαρές.
Κάτι δεν κολλάει εδώ. Ή κάτι δεν μας λένε ορθώς οι επιστήμονες ή εμείς έχουμε χαμηλό IQ και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τα επιστημονικά δεδομένα.
Όπως και να έχει το φαινόμενο είναι είτε παράδοξο, είτε παράλογο και κάποιος επιτέλους πρέπει να μας το εξηγήσει και σε εμάς τους αδαείς.

Αλλιώς θα αρχίσω να πιστεύω ότι ο ιός φοβάται τα σχολικά κτήρια, ενώ αγνοεί πλήρως και μεταδίδεται ακάθεκτος μόνο στα ιδιωτικά κτήρια και στις δημοτικές παιδικές χαρές.

Μέχρι πάντως να μας το εξηγήσουν αυτό, θα πρέπει να πηγαίνετε τα μικρά στο σχολείο, όπου μόνο εκεί δεν κολλάνε τον ιό.

Οι γονείς των μαθητών μπαίνουν λοιπόν σε μια νέα καθημερινότητα, καθώς θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα απλά βήματα για να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στους αστυνομικούς ελέγχους κατά τις μετακινήσεις από και προς το σχολείο.

Ο αριθμός 4 στο 13033 θα επιτρέπει τη συνοδεία των μαθητών στο σχολείο. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους το απαραίτητο έγγραφο που δηλώνει ότι το παιδί τους φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο. Το συγκεκριμένο έγγραφο, που ονομάζεται «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Ανηλίκου/ης Μαθητή/τριας» θα πρέπει να έχει την υπογραφή του διευθυντή του σχολείου.

Μην μου πείτε ότι σας φαίνεται κάτι παράλογο στην όλη διαδικασία...

Όλα είναι ρυθμισμένα ρολόι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Χαρδαλιάς: Όλα τα νέα μέτρα! Τι ισχύει για μετακινήσεις, καταστήματα, σχολεία