ΑΠΟΨΕΙΣ

Κορονοϊός: Γιατί το Newsbomb.gr δεν θα μπει ποτέ στις ΜΕΘ - Λέμε ΟΧΙ στον κανιβαλισμό

Κορονοϊός: Γιατί το Newsbomb.gr δεν θα μπει ποτέ στις ΜΕΘ - Λέμε ΟΧΙ στον κανιβαλισμό
Πόσο χαμηλά μπορεί να ρίξεις τον πήχη της ηθικής και της αξιοπρέπειας;

Κορονοϊός - ΜΕΘ: Ναι τις είδα κι εγώ τις εικόνες. Κάποια τηλεοπτικά κανάλια κατάφεραν να εξασφαλίσουν σχετικές άδειες και να μπουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Και ερωτώ: Τι προσφέρει στην ενημέρωση του ελληνικού λαού η εικόνα κάποιων ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι και χαροπαλεύουν; Εσείς τι λέτε; Προσφέρει κάτι;

Θα μου πεις ποιος έδωσε την άδεια σε ένα τηλεοπτικό κανάλι να μπει σε Μονάδα Εντατικής όταν απαγορεύεται η είσοδος ακόμα και σε συγγενείς ασθενών; Είναι ένα ερώτημα αυτό. Για να προλάβω ορισμένους που θα πουν : «τα γράφεις αυτά επειδή δεν μπόρεσες να μπεις εσύ», απαντώ τα ακόλουθα: Βεβαίως και θα μπορούσα να εξασφαλίσω κι εγώ μια άδεια για το Newsbomb.gr και να κάνω ακριβώς το ίδιο. Να σας δείχνω ανθρώπους που δεν μπορούν να αναπνεύσουν, απλά για να περάσω στην εικόνα τη φάσα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
Και μεταξύ μας, και άδεια να μην μου έδιναν πάλι θα έμπαινα. Να είστε σίγουροι. Θα έμπαινα και με κρυφή κάμερα, όπως έχω κάνει εκατοντάδες φορές σε άλλες περιπτώσεις που το επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

Το ότι δεν μπήκα στις εντατικές (MEΘ) είναι αμιγώς απόφαση δική μου και του μέσου στο οποίο εργάζομαι. Είναι στάση ζωής και δεοντολογίας, στο Newsbomb.gr να μην παίζουμε με τον πόνο των ανθρώπων για να πουλήσουμε μερικά παραπάνω κλικ ή μερικές μονάδες στην τηλεθέαση. Υπάρχει η καταρακωμένη δημοσιογραφική δεοντολογία και υπάρχει και η ηθική. Πόσο χαμηλά μπορείς να βάλεις τον πήχη.
Είναι άλλο πράγμα η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ κι άλλο πράγμα ο κανιβαλισμός. Και επικίνδυνος κανιβαλισμός αφού οι εντατικές είναι «ιερό άβατο» και αυτό το ξέρουν άπαντες. Είναι μονάδες αποστειρωμένες. Το ξέρουν πολύ καλά ακόμα και οι «ανεύθυνοι» που έδωσαν τις άδειες στα τηλεοπτικά κανάλια να μπουν εν μέσω σφοδρής πανδημίας για να κάνουν live show με κάμερες στον ώμο και stand up δημοσιογράφων.

Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει διαφορετικά; Προφανώς, με κάποιες εικόνες από στατικές κάμερες ασφαλείας, χωρίς να μπει κανένας στη ΜΕΘ. Προσέφερε κάτι στην ενημέρωση το stand up του αμούστακου πιτσιρικά που έβαζε το μικρόφωνο μπροστά σε έναν συμπολίτη μας που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα; Όχι. Δεν προσέφερε απολύτως τίποτα.

Φταίει άραγε ο... άκαπνος πιτσιρικάς που πήγε να κάνει το βίντεο; Όχι. Έκανε αυτό που του είπαν οι αρχισυντάκτες του, οι οποίοι ενδεχομένως δεν έχουν κάνει ποτέ ρεπορτάζ στη ζωή τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός -«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Oύτε 7, ούτε 14 Δεκέμβρη -Τότε θα γίνει άρση lockdown