ΑΠΟΨΕΙΣ

Περαστικά σας κ. Ερντογάν

Περαστικά σας κ. Ερντογάν
AP Photo

Σίγουρα τον έτσουξε τον Ταγίπ Ερντογάν πως ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αποστόμωσε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσα στην Αγκυρα.

Γι’ αυτό έσπευσε λίγες ώρες μετά την κοινή συνέντευξη των δύο υπουργών Εξωτερικών να αναφερθεί στα όσα διημείφθησαν μεταξύ των δύο ανδρών. Κι όσο κι αν προσπάθησε να πείσει το εσωτερικό του ο ακροατήριο πως ο Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του το Νίκο Δένδια, δεν έπεισε κανέναν, εκτός από τους φανατικούς οπαδούς του. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών είναι ο μεγάλος κερδισμένος και κατ’ επέκταση η Ελλάδα από το μπρα ντε φερ με τούρκο ομόλογό του.

Όχι μόνο δεν άφησε να πέσει τίποτα κάτω ο Νίκος Δένδιας, αλλά έθεσε ξεκάθαρα σε όλη την παγκόσμια κοινότητα τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δέχεται καμία συζήτηση για μια σειρά από θέματα που επιχείρησε να θέσει on air ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπως αυτό της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη ή της αποστρατικοποίησης των νησιών και συζητά μόνο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Μάλιστα, ο τρόπος που έγινε αυτό, με τις δηλώσεις και τις απαντήσεις Δένδια μπροστά στις κάμερες, ξεκαθάρισε και στο διεθνές ακροατήριο ότι η Ελλάδα δεν κάνει πίσω από αυτή τη θέση.

Η ψυχραιμία και αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών καταδεικνύει πως ήταν προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα σε αντίθεση με τον Τσαβούσογλου που κάποια στιγμή φάνηκε πως ένιωσε άβολα και κατέβαλε προσπάθεια να διαχειριστεί την κατάσταση.

Και είναι από τις ελάχιστες φορές που στην Ελλάδα δεν ασχολούμαστε με τις προκλήσεις των Τούρκων αλλά τις σκληρές απαντήσεις που δώσαμε εμείς στη γειτονική χώρα και μάλιστα μέσα στο γήπεδό της. Οπότε είναι αναμενόμενο ο Ερντογάν να το… φυσάει και να μην κρυώνει και να προσπαθεί να βαφτίσει ανεπιτυχώς το ψάρι, κρέας. Ευτυχώς όλα έγιναν μπροστά στις κάμερες και έτσι δεν αμφισβητείται η απόλυτη κυριαρχία του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών.

Περαστικά σας κ. Ερντογάν…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όχι σε άνοιγμα εμπορικών κέντρων και κατάργηση click inside - Αργούν τα φροντιστήρια