ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Όχι σε άνοιγμα εμπορικών κέντρων και κατάργηση click inside - Αργούν τα φροντιστήρια

Καταστημα αγορά
INTIME

Lockdown: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι – Τι θα γίνει με εμπορικά κέντρα, λιανεμπόριο, φροντιστήρια και click inside – Στον «αέρα» η μετακίνηση εκτός νομού

Σε δύσκολη εξίσωση έχει εξελιχθεί το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων όπως τα εμπορικά κέντρα, τα φρονιστήρια ή η μετακίνηση εκτός νομού, μετά το αρνητικό ρεκόρ της Πέμπτης σε θανάτους και διασωληνωμένους από κορονοϊό.

Αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εμφανίζονται αρνητικοί για την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων από την Δευτέρα 19 Απριλίου και την κατάργηση του click inside, καθώς οι επιστήμονες θεωρούν πως θα είναι καλύτερα αυτό να γίνει κοντά στη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν θα έχει φανεί και το αποτύπωμα από το άνοιγμα των λυκείων.

Επίσης με δεδομένο πως τα υποχρεωτικά self test σε επαγγελματικές ομάδες θα ισχύσουν από τις 26 Απριλίου, προκρίνεται από τότε να επιτραπούν οι αγορές στα καταστήματα χωρίς ραντεβού.

Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας και έχουν αποφασίσει η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών να γίνει με σταδιακό και προσεχτικό.

Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την Τρίτη, έβαλε στον «πάγο» τα σενάρια για μεγάλα ανοίγματα έως το Πάσχα, συστήνοντας να αποφεύγονται οι πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα.

Για τα φροντιστήρια, που τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και η μαθητική κοινότητα ζητούν την επαναλειτουργία τους, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Οι τελευταίες πληροφορίες υποστηρίζουν πως οι ειδικοί δεν θα εισηγηθούν να ανοίξουν, θεωρώντας ότι απαιτούνται ακόμα κάποιες ημέρες για να διαφανούν τα αποτελέσματα από τη χρησιμοποίηση των self test, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το θέμα των μετακινήσεων εκτός νομού που ενδιαφέρει τους πολίτες φαίνεται πως θα τεθεί επί τάπητος στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αν και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, επικρατεί σκεπτικισμός για το κατά πόσο μια ενδεχόμενη απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, θα επιδρούσε αρνητικά στην επιδημιολογική εικόνα και θα αύξανε το ιικό φορτίο σε επαρχιακές πόλεις και χωριά στις οποίες θα ταξίδευαν πολίτες από μεγαλύτερες πόλεις που είναι στο βαθύ «κόκκινο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η επόμενη ημέρα μετά την σύγκρουση Δένδια-Τσαβούσογλου – Τι περιμένει η Ελλάδα