ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιους δικαιώνει η ομιλία ενός ναζιστή στην ελληνική βουλή;

Ποιους δικαιώνει η ομιλία ενός ναζιστή στην ελληνική βουλή;
Intime News

Η αναταραχή και η πολιτική θύελλα που προκλήθηκε από την ομιλία ενός μέλους του Τάγματος Αζόφ μέσα στην βουλή των Ελλήνων είναι σαφέστατα δικαιολογημένη – Πρωτίστως είναι γκάφα ολκής αν θέλουμε να μιλάμε ρεαλιστικά και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας – Δευτερευόντως είναι «βούτυρο στο ψωμί» όσων είχαν επιφυλάξεις γι’ αυτή την εκδήλωση και ειδικά των Ρώσων οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες μας εγκαλούν για την στάση μας έναντι του Κρεμλίνου

Η off the record δικαιολογία των στελεχών της κυβέρνησης είναι ότι η παρουσία του στρατιώτη που δηλώνει υποστηρικτής του τάγματος Αζόφ θόλωσε το νόημα της παρέμβασης Ζελένσκι, αλλά «πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα». Αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «λανθασμένη και άστοχη» την παρουσία μέλους του τάγματος του Αζόφ στην παρέμβαση Ζελένσκι, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είναι εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή». Η άλλη δικαιολογία που έρχεται από το προεδρείο της Βουλής είναι ότι το βίντεο με τις δηλώσεις των στρατιωτών εστάλη μόλις 10 λεπτά πριν την παρουσίαση και δεν υπήρξε χρόνος να «ελεγχθεί». Επίσης αδύναμη δικαιολογία. Το συμπέρασμα που βγαίνει προς τα έξω – είτε μας αρέσει, είτε όχι – είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση παρασύρθηκε κατά τρόπο αδικαιολόγητο από τον Ζελένσκι δικαιώνοντας όλους όσοι δεν ήθελαν να παραβρεθούν στην Ολομέλεια.

Κατά πρώτο λόγο δικαιώνονται το ΚΚΕ, το ΜεΡα25 και η Ελληνική Λύση που δεν ήθελαν να συνδεθούν με την όλη εκδήλωση και εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους. Ταυτόχρονα δόθηκε και «πάτημα» στην αξιωματική αντιπολίτευση να περάσει στην αντεπίθεση. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την παρουσία του μέλους του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή στο πλαίσιο της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε ανάρτησή του, αναφέρει ότι «την απόλυτη ευθύνη φέρει ο Πρωθυπουργός», προσθέτοντας ότι «οι ναζί δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή». Και δεν είναι μόνο αυτό. Η συγκεκριμένη γκάφα «ξύπνησε» μέχρι και τον εσωκομματικό εν υπνώσει πυρήνα της δεξιάς, τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι μίλησε ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών ο στρατιωτικός που αυτοπροσδιορίστηκε ως μαχητής του Τάγματος Αζόφ και έκανε λόγο για «μέγα σφάλμα».

Το πιο περίεργο είναι ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει μιλήσει σε αρκετά κοινοβούλια, στην Ε.Ε. και βεβαίως στις ΗΠΑ. Τέτοια κίνηση τόλμησε να κάνει μόνο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και έχυσε τόνους αίματος κατά του ναζισμού και του φασισμού. Και μόνο αυτό θα έπρεπε να μας βάλει σε… δεύτερες σκέψεις. Σημειώστε τέλος ότι αυτός που δικαιώνεται πλήρως με αυτή την εξέλιξη είναι ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν που από την αρχή του πολέμου διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τη σύνδεση του Ζελένσκι με τα ναζιστικά τάγματα.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Οι εξηγήσεις του προεδρείου για το μήνυμα του μαχητή των Αζόφ – Έντονες αντιδράσεις κομμάτων

Σχετικές ειδήσεις