ΑΠΟΨΕΙΣ

H αφρόκρεμα των «ηγετών» της Ευρώπης και οι γραφειοκράτες κυβερνήτες

H αφρόκρεμα των «ηγετών» της Ευρώπης και οι γραφειοκράτες κυβερνήτες
AP Photo/Alastair Grant, FILE

Ο ένας μετά τον άλλο οι αποκαλούμενοι ηγέτες της Ευρώπης φαίνεται να πέφτουν από τα μπαλκόνια μην μπορώντας να διαχειριστούν ούτε την κρίση του πολέμου, ούτε και την κρίση πριν από τον πόλεμο...

Διότι ας μην γελιόμαστε, όλη αυτή η αφρόκρεμα των χαρτογιακάδων που κυβερνούν την Ευρώπη δεν μπορούσε να διαχειριστεί κανένα απολύτως ζήτημα στο εσωτερικό της Ένωσης. Ούτε οικονομικής φύσεως, ούτε ενεργειακής, ούτε πολιτικής. Παλιά, μιλούσαμε για τους αριστερούς του χαβιαριού υποτιμητικά. Όμως έχει και κάτι χαβιάρηδες η κεντροδεξιά άλλο πράγμα… Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. Από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω. Από τον «ελάχιστο», Μπόρις Τζόνσον ή από τον παραφουσκωμένο Εμανουέλ Μακρόν που θα μας έσωζαν από τη μονοκρατορία της Άνγκελα Μέρκελ; Ή μήπως να πιάσουμε την περίπτωση του σούπερ Μάριο που είχε μεγαλώσει μέσα στη χλιδή των τραπεζών και παρίστανε τον κορυφαίο manager και τώρα ξαφνικά που είδε τα δύσκολα και πρέπει να κάνει τον πραγματικό manager παίρνει το καπελάκι του και φεύγει.

Αστείες περιπτώσεις, πολύ κατώτερες των περιστάσεων, όπως βεβαίως και τα άλλα πολιτικά μπουμπούκια που η μόνη δουλειά που έχουν κάνει είναι «δημόσιοι υπάλληλοι στις Βρυξέλλες». Και αναφέρομαι βεβαίως σε όλους αυτούς τους κομισάριους της γραφειοκρατίας του Στρασβούργου και των Βρυξελλών.

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι αυτή η κυρία επί των τιμών ονόματι Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης;

O πατέρας της, Ερνστ Άλμπρεχτ, εργαζόταν στο Ιξέλ ως διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την ίδρυσή της και η ίδια διορίστηκε υπάλληλος της Ε.Ε. Μπορούμε να εναποθέσουμε το μέλλον των παιδιών μας στον Σαρλ Μισέλ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου; Διορισμένος δικηγόρος των Βρυξελλών ήταν, δεν έχει κάνει κάποια άλλη δουλειά στη ζωή του.

Όλοι αυτοί είναι παιδιά του πολιτικού σωλήνα της Ένωσης. Ούτε περίπτερο δεν έχουν διοικήσει… Για να μην αρχίσω να γράφω ότι την φον ντερ Λάιεν την «επέβαλε» η Μέρκελ και τον Μισέλ τον επέβαλε ο Μακρόν και την πάω μακριά τη βαλίτσα.

Διότι και αυτό το οικοδόμημα της Ε.Ε. είναι απλά ένα μεγάλο… Βυζάντιο.