ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Πάτσης δεν είναι πρόσωπο, είναι… ιδέα

Ο Πάτσης δεν είναι πρόσωπο, είναι… ιδέα
Ο Ανδρέας Πάτσης
Eurokinissi

Είναι ο Ανδρέας που όλοι ξέρουν όπως ο ίδιος έγραψε προ ημερών στο Facebook – Ένα απλό παιδί του λαού…

Η περίπτωσή του δεν είναι βεβαίως μοναδική. «Πάτσηδες» έχουν περάσει αρκετοί από την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν ξέρω αν αυτά που έκανε ήταν νόμιμα ή παράνομα, ούτε βεβαίως με ενδιαφέρει να «ξεπλύνω» τις δραστηριότητές του. Σίγουρα όμως ήταν ανήθικες και ασύμβατες με την ιδιότητα του βουλευτή, του εκπροσώπου του Έθνους.

Ο Ανδρέας Πάτσης χρησιμοποίησε την ιδιότητα του πολιτικού στελέχους και του βουλευτή ως passport για να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Είδε το βουλευτιλίκι ως «μέσο» για να επιτύχει το σκοπό του, που δεν ήταν άλλος από τον πλουτισμό. Τέτοιου είδους άνθρωποι δεν έχουν ούτε ιδεολογίες, ούτε κομματικές ταυτότητες, ούτε ηθικά κρατήματα… «Η κασαδούρα να πέφτει κι απ’ εδώ πάν κι οι άλλοι». Δεν έχουν ιδιαίτερους συναισθηματισμούς, ούτε κάποια πολιτική ζύμωση.

Σήμερα μπορεί να είναι στη ΝΔ, χθες στο ΠΑΣΟΚ, μεθαύριο κάπου αλλού, ίσα να γίνεται η δουλειά του. Το κακό για τη ΝΔ είναι ότι ο Ανδρέας Πάτσης μπορεί να εξελιχθεί για την γαλάζια παράταξη στο μοιραίο πρόσωπο που θα της στερήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, αφού τέτοιες περιπτώσεις είναι πολυπλόκαμες και πολυδαίδαλες. Μην ακούτε τις δικαιολογίες των δεξιών βουλευτών ότι κανείς δεν ήξερε και κανείς δεν είχε αντιληφθεί απολύτως τίποτα. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Μια χαρά φιλαράκια ήταν με ορισμένους για να μην πω με αρκετούς.

Άλλωστε ο τύπος ανθρώπου που αντιπροσωπεύει ο Πάτσης μέχρι πριν από μερικά χρόνια θεωρείτο «μαγκιά». Να μην κάνεις απολύτως τίποτα και να «κονομάς» από παντού. Και υπήρχε και μια μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που θαύμαζε τέτοιες περιπτώσεις… Εισοδηματίες που απλά μεταπωλούσαν αέρα κοπανιστό. Έπαιρναν τον αέρα 5 λεπτά και τον πουλούσαν 35 λεπτά. Αρχηγόπουλο λοιπόν ο Πάτσης.

Ο άνθρωπος είναι ιδέα, θρησκεία, αν θέλετε να μιλήσουμε με όρους οπαδικούς. Θα μου πείτε βρίσκει και τα κάνει… Σαφέστατα. Και κάποιοι τον κάλυπταν τόσα χρόνια, αλλιώς δεν θα μπορούσε να σταθεί και να επιτελεί το θεάρεστο έργο του ως κοινοβουλευτικός και όχι μόνο… Και τον κάλυπταν και τον ψήφιζαν! Τώρα βέβαια, αυτοί που τον κάλυπταν έσπευσαν πρώτοι να τον «αφορίσουν» και να τον καταδικάσουν «εξοργισμένοι» από την απρεπή συμπεριφορά του…

Η οργή στάζει από τα μπατζάκια τους… Το κακό με τους Πάτσηδες είναι ότι δεν πρόκειται να εξαφανιστούν… Έχουν ριζώσει στην ελληνική κοινωνία και δεν το κουνάνε. Το χειρότερο όλων, μετά από όσα αποκαλύφθηκαν είναι ότι αρνείται να παραιτηθεί από βουλευτής. Πράγμα που σημαίνει ή ότι δεν κατάλαβε τίποτα, είτε ότι ο άνθρωπος είναι ζαμάν φου και τρεις χορεύουν, κοινώς δεν του καίγεται καρφί! Από όλα όσα έγιναν με την περίπτωσή του, εγώ συγκρατώ μόνο μια κουβέντα.

Όταν λοιπόν αποκαλύφθηκαν οι δραστηριότητές του έκανε μια ανάρτηση στο Facebook απευθυνόμενος κατά κύριο λόγο στους ψηφοφόρους του στα Γρεβενά και έγραψε την εκπληκτική φράση: «Είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε!». Ούτε ο Νταλί δεν θα το σκεφτόταν αυτό. Αλίμονο ρε Αντρίκο, είσαι αυτός που ξέρουν, δεν το συζητώ καθόλου.

Σχετικές ειδήσεις