Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Ο «κίνδυνος Τζένγκα» και ο στόχος της αυτοδυναμίας

Ο «κίνδυνος Τζένγκα» και ο στόχος της αυτοδυναμίας
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η «Γάτα της Ηρώδου Αττικού» αποκαλύπτει τι ψάχνουν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την υπόθεση Πάτση και γιατί στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023 είναι απόλυτα εφικτή.

Αναταραχή έχει προκαλέσει η υπόθεση Πάτση στο Μαξίμου αν και θεωρούν πως η άμεση αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη λειτούργησε κατευναστικά και περιόρισε τις πιθανές δημοσκοπικές ζημιές. Η γάτα πάντως, για να λέμε την αλήθεια παραμένει ανήσυχη καθώς μου έλεγε πως το θέμα Πάτση είναι πολύ πιο ευαίσθητο από τις υποκλοπές και αφορά και περισσότερο κόσμο. Δεν ξέρω αν στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να …ξεψαχνίζουν γενικά το σύστημα για να δουν αν υπάρχουν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις αν και επαναλαμβάνω πως μου μεταφέρεται πως δεν ανησυχούν ιδιαίτερα. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί στην κυβέρνηση που εκτιμούν πως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος Τζένγκα όπως τον ονομάζουν, δηλαδή κάθε τόσο να φεύγει και ένα τούβλο από τα κυβερνητικά θεμέλια χωρίς μεγάλους κραδασμούς μέχρι που θα καταρρεύσει όλο το σύστημα.

Κάτι τέτοιο πάντως δεν φαίνεται στον ορίζοντα και ένας λόγος είναι πως όπως πιστεύουν στην κυβέρνηση και δεν έχουν και πολύ άδικο, παίζουν χωρίς αντίπαλο. Επειδή όμως είναι έτσι τα πράγματα , ειδικά όταν παλεύεις για την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, καλό είναι στο Μαξίμου να μην αφήσουν τίποτα που δεν θα το ψάξουν αρχίζοντας από τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν για κάποια υψηλόβαθμα μάλιστα στελέχη. Φήμες που η γάτα που ξέρει τα πάντα, νωχελικά, αρνείται να μου τις επιβεβαιώσει αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν δεν το ερευνήσεις.

Η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχαν αυτές οι αναταράξεις ο δρόμος για τις εκλογές για την ΝΔ θα ήταν στρωμένος με … ροδοπέταλα. Και αυτό γιατί μαθαίνω και από τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν ο ικανότερος για να διαχειρισθεί την οικονομική και ενεργειακή κρίση που είναι και το βασικό διακύβευμα των εκλογών.

Μάλιστα στο Μαξίμου επιμένουν πως η αυτοδυναμία στον δεύτερο γύρο είναι εφικτή, και για αυτό θα ρίξουν όλες τους τις δυνάμεις για ένα υψηλό ποσοστό στον πρώτο γύρο. Όπως μου είπε η γάτα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι εκλογές της άνοιξης θα κριθούν από τον πρώτο γύρο και στόχος του είναι το υψηλότερο δυνατό ποσοστό. Κάτι που , πρέπει να σας πω, δεν φαίνεται όνειρο απατηλό αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι. Και κυρίως αν η αντιπολίτευση συνεχίζει να μην μπορεί να πείσει τους πολίτες πως έχει μία δυνατή κυβερνητική πρόταση για το μέλλον.