Η ατάκα Μητσοτάκη σε Φίλη για τη μάσκα και η συγγνώμη για το «ευπαθής»

Newsbomb

InTime

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής στον Νίκο Φίλη λέγοντάς του «φορέστε τη μάσκα σας, είστε κι ευπαθής» ενώ αργότερα τον κάλεσε στο γραφείο του και του εξήγησε πως δεν είχε πρόθεση προσωπικής προσβολής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε εθνικά θέματα και όταν μίλησε για τη συμφωνία των Πρεσπών αποκάλεσε τα Σκόπια ως «βόρειο γείτονά μας», με τον Νίκο Φίλη να φωνάζει «Βόρεια Μακεδονία, πες το» από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος απάντησε «Παρακαλώ κ. Φίλη, φορέστε τη μάσκα σας, είστε και ευπαθής». Μια ατάκα που όπως εξήγησε αργότερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν εμπεριείχε πρόθεση προσωπικής προσβολής.

Αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο πρωθυπουργός κάλεσε στο γραφείο του τον τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας του πως δεν είχε αυτή την πρόθεση. «Δεν αισθάνθηκα προσβολή, αλλά είναι άσχημο ένας πρωθυπουργός να μιλά ειρωνικά σε ευπαθείς ομάδες από το βήμα της Βουλής», ανέφερε μετά τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Φίλης.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Έτσι θα κάνουμε γιορτές - Τι ισχύει για ρεβεγιόν και εκκλησίες (ΦΕΚ)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved