ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το σενάριο για πακέτο συμφωνίας του πολιτικού συστήματος

Το σενάριο για πακέτο συμφωνίας του πολιτικού συστήματος

Η κίνηση χθες αρκετών ανεξάρτητων βουλευτών να συντάξουν κείμενο συλλογής υπογραφών με το οποίο τοποθετούνται συνολικά στις πολιτικές εξελίξεις μόνο τυχαία δεν είναι.

Πολλοί παρατηρούν μία αφόρητη πίεση στα πρόσωπα πολλών ανεξάρτητων που στόχο έχει να καθορίσει την ψήφο τους κατά τη διαδικασία προεδρικής εκλογής. Έτσι αναζητείται τρόπος απεμπλοκής από τους όρους που γίνεται σήμερα η δημόσια συζήτηση, κάτι που ήταν εμφανές από τη φιλοσοφία του κειμένου, που χθες βράδυ έκανε το γύρο της Βουλής.

Όπως σας είχε ενημερώσει και το newsbomb.gr πριν δύο εβδομάδες, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι κοινοβουλευτικοί που προωθούν μία συμφωνία του πολιτικού συστήματος, η οποία περιλαμβάνει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, την έναρξη της διαδικασίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το προγραμματισμό εθνικών εκλογών το προσεχές φθινόπωρο του 2015.

Μία τέτοια λύση θα έδινε σε κάθε πλευρά επιχειρήματα να αιτιολογήσει τη θέση της και να αποδεχθεί τη συμφωνία - πακέτο ως πατριωτική στάση, εν μέσω πιέσεων της τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν ήταν χθες λίγοι οι κυβερνητικοί βουλευτές που στήριζαν μία τέτοια προοπτική.

Σχετικές ειδήσεις