ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκνευρισμός για τους δικαστές στο Μαξίμου

Εκνευρισμός για τους δικαστές στο Μαξίμου

Έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε χθες η κίνηση του επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζου να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου το email που φέρεται να έστειλε ο Γκίκας Χαρδούβελης προς την τρόικα.

Από τους συνεργάτες του κυβερνητικού επιτελείου η κίνηση εκλαμβάνεται ως μήνυμα των δικαστών προς την κυβέρνηση, καθώς το επόμενο διάστημα θα εξεταστούν μία σειρά από αποφάσεις κρίσιμες για τα οικονομικά της χώρας.

«Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθάει στην ενημέρωση των δικαστών» ήταν το επίσημο σχόλιο από τη μεριά της ηγεσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ κοινοβουλευτικοί τόνιζαν χθες (4/12/2014) ότι πρόκειται για θεσμικό εκβιασμό που σχετίζεται με την περικοπή κατά 50% των αναδρομικών που έπρεπε η κυβέρνηση να δώσει στους δικαστικούς.

Οι σχέσεις πάντως μεταξύ δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας δεν περνούν και την καλύτερη τους φάση, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην ανώτατο δικαστικό Χαράλαμπο Αθανασίου να έχει πολλές φορές τον άκομψο ρόλο του διαιτητή.

Σχετικές ειδήσεις