ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τι επαγγέλματα κάνουν σήμερα τέσσερις πρώην βουλευτές – Δεν θα πιστεύετε με τι ασχολούνται!

Τι επαγγέλματα κάνουν σήμερα τέσσερις πρώην βουλευτές – Δεν θα πιστεύετε με τι ασχολούνται!

Μετά το «αντίο» στα βουλευτικά έδρανα, βγήκαν στο… κυνήγι για τον επιούσιο.

Ο λόγος για τέσσερις πρώην βουλευτές που είτε αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πολιτική σκηνή για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους, είτε δεν κατάφεραν να εκλεγούν και επέστρεψαν στο επάγγελμα που ασκούσαν στο παρελθόν.

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο» παρουσιάζονται οι περιπτώσεις τεσσάρων πρώην βουλευτών που γύρισαν σε αγρούς, κτηνοτροφικές μονάδες ή τεχνικές εταιρίες, αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ως επαγγελματίες αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι τις υφεσιακές επιπτώσεις των φόρων.

Ο Μιχάλης Ταμήλος, πρώην βουλευτής ΝΔ, είναι πολιτικός μηχανικός και «τρέχει» μια τεχνική εταιρία. «Απλώς συντηρούμαστε» δηλώνει.

tamilos

«Στον κατασκευαστικό κλάδο υπάρχει μεγάλη πτώση στις ιδιωτικές κατασκευές σε σχέση με το 2010. Τα βγάζουμε πέρα οριακά. Απλώς συντηρούμαστε, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον», λέει ο πρώην βουλευτής Τρικάλων προαναγγέλλει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος.

«Βάλαμε τον ΕΝΦΙΑ και ενώ είχε ειπωθεί ότι θα μειωθεί, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να αποτελεί μεγάλο βάρος. Οσοι θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε ακίνητα δεν το κάνουν, διότι σκέφτονται ότι θα πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος και δεν θα έχουν κέρδος. Από την άλλη, όσοι έχουν ανάγκη να αγοράσουν ένα σπίτι, δεν μπορούν. Τα δάνεια είναι ασύμφορα και δεν επιτρέπουν να ενθαρρυνθεί η έναρξη των κατασκευών. Σε όλο τον δήμο των Τρικάλων πέρυσι βγήκαν μόνο 65 οικοδομικές άδειες, ενώ το 2010 ήταν περίπου 300», λέει ο κ.Ταμήλος

Ευάγγελος Αργύρης: Δεν μπορούσα να πηγαίνω στη Βουλή με κλούβες και τανκς

argiris

Με την κτηνοτροφία ασχολείται ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Αργύρης. Όπως λέει, τα έξοδα είναι τόσα πολλά, που δουλεύει μόνο για να πληρώνει. «Ό,τι βγάζει η επιχείρηση, πηγαίνει σε υποχρεώσεις. Μπαίνω μέσα και σκέφτομαι να κάνω διακοπή της δραστηριότητας».

Εκτός από την κτηνοτροφία, ο κ. Αργύρης έχει αμπέλια και εδώ και δύο χρόνια είναι επικεφαλής της Συνεταιριστικής Οινοποιίας Ηπείρου Ζοίνος Α.Ε. Όπως τονίζει, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβλήθηκε στο κρασί είναι καταστροφικός: «Αφαίρεσε έσοδα από το κράτος, αντί να προσθέτει. Αυτή τη στιγμή ούτε το 50% της παραγωγής δεν φορολογείται. Πωλείται άνευ παραστατικών και έτσι δεν εισπράττονται ούτε ο ΕΦΚ ούτε ο ΦΠΑ. Εμείς ως συνεταιρισμός επηρεαζόμαστε ακόμη περισσότερο διότι δεν μπορούμε να μην κόψουμε παραστατικά. Συνεπώς, κάποιοι έχουν έξοδα και πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και κάποιοι όχι. Έχει υπάρξει στρέβλωση στην αγορά και αθέμιτος ανταγωνισμός».

Ιορδάνης Τζαμτζής: Δεν έχω εγκαταλείψει τα χωράφια

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, αλλά δηλώνει ότι το κεφάλαιο «πολιτική» δεν έχει κλείσει για εκείνον και ότι «πρώτα ο Θεός» θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

tzamtzis

Προς το παρόν, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στον νομό Πέλλας ασχολείται με τα χωράφια του στο Μαυροβούνιο Σκύδρας.
Πρόκειται για 27 στρέμματα με ροδάκινα, από τα οποία κάποια νοικιάζει και άλλα τα καλλιεργεί ο ίδιος.

Για το νέο ασφαλιστικό δηλώνει: «Το νέο ασφαλιστικό παίρνει το κεφάλι των αγροτών. Η μεν φορολογία πάει πλέον από το 13% στην ανώτερη κλίμακα, οι δε ασφαλιστικές εισφορές θα φτάσουν στο 27% του εισοδήματος. Δεν υπάρχει περίπτωση οι αγρότες να καταφέρουν να πληρώσουν αυτά τα χρήματα. Εμένα, προσωπικά, οι εισφορές μου αυξάνονται κατά 15%»

Παναγιώτης Αδρακτάς: Η πολιτική θέλει νεκροψία και αναγέννηση

Μια πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα με 1000 πρόβατα στη Ροβιάτα Ηλείας έχει δημιουργήσει ο πρώην βουλευτής ΝΔ, Παναγιώτης Αδρακτάς.

Ο κ. Αδρακτάς, πριν πάρει σύνταξη, εργαζόταν ως χειρουργός στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

adraktas

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε παραγωγή γάλακτος με ντόπια πρόβατα. Η διαχείριση της μονάδας είναι πρότυπη και η τεχνογνωσία που χρησιμοποιούμε πρωτοποριακή. Δεν υπάρχει η παλιά εικόνα του ποιμνιοστασίου με κοπριές και άχυρα. Μπαίνεις μέσα με το κοστούμι σου. Προσπαθώ να περάσω και στα νέα παιδιά, που έρχονται σε μένα για να μάθουν, ποια είναι η διαφορά του κτηνοτρόφου με τον τσοπάνο. Ο κτηνοτρόφος είναι επιχειρηματίας», λέει.

Σχετικές ειδήσεις