ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Hürriyet «ευχαριστεί» τον Κατρούγκαλο για τη στήριξη στην… Τουρκία

Η Hürriyet «ευχαριστεί» τον Κατρούγκαλο για τη στήριξη στην… Τουρκία

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει συγκεντρώσεις Τούρκων πολιτικών, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη….φλέγεται για το ίδιο ζήτημα, προκαλεί ερωτήματα, ενώ ο τουρκικός τύπος τον ευχαριστεί για τη στήριξη!

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΕΞ ΠΟΥ «ΒΛΕΠΕΙ» ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ο κ. Κατρούγκαλου δήλωσε χθες (13/3) στον ΣΚΑΙ ότι «θα δεχτούμε τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα» αφού αυτός είναι ο «κανόνας στην Ευρώπη».

Είπε επίσης ότι «μόνον η κάθε χώρα μπορεί να γνωρίζει εάν υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή όχι», ενώ υποστήριξε πως στη Θράκη έχουν γίνει επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων, αλλά και πως η Ελλάδα θέλει να έχει φιλικές σχέσεις με τη γείτονα χώρα.

Αυτό το σημείο προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και δεν ψηφίζουν στην Τουρκία, όπως οι Τούρκοι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ενώ η κρίση Τουρκίας – Ολλανδίας βαθαίνει για το ζήτημα των προεκλογικών συγκεντρώσεων και οι απειλές Ερντογάν εκτοξεύονται εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης, ο τουρκικός Τύπος ευχαριστεί τον κ. Κατρούγκαλο για την τοποθέτησή του.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Hürriyet σε ρεπορτάζ της για τον διπλωματικό πόλεμο Τουρκίας – Ολλανδίας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στο μεταξύ ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος παρείχε στήριξη στην Τουρκία, δηλώνοντας στις 13 Μαρτίου: “Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις των άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι ότι αυτές οι συγκεντρώσεις μπορούν να γίνονται”».

Σχετικές ειδήσεις