Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Υπάρχει και ο άλλος δρόμος

Υπάρχει και ο άλλος δρόμος

Άμεσα ισοδύναμα και υπερδύναμα μέτρα για να υπάρξει ελπίδα.

Του Γεράσιμου Γιακουμάτου,

βουλευτή Ν.Δ. Β' ΑΘΗΝΑΣ

Στις παρούσες δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες του κράτους, είναι αναγκαίο να συμμετέχουμε όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στην εξοικονόμηση πόρων, στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, αλλά και στην εξεύρεση ισοδύναμων και υπερδύναμων μέτρων προκειμένου να καλυφθούν οι εισοδηματικές απώλειες πρωτίστως των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων.

Πρέπει να σταματήσει η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός που υφίστανται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν περάσει τα πάνδεινα τα τελευταία 3 χρόνια και που τον Ιούνιο απειλούνται με οριζόντιες περικοπές για τα 11,5 δισ. που απαιτούνται για τη διετία 2013-2014. Υπάρχει και ο άλλος δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής.

Και αυτό τον δρόμο τον εγγυάται μόνο η ΝΔ και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς.

Η πολιτική είναι πράξη ευθύνης και ο πολιτικός πρέπει να είναι υπεύθυνος. Ότι λέει προεκλογικά πρέπει να το τηρεί μετεκλογικά.

Η ανευθυνότητα, οι λεονταρισμοί και η παραπλάνηση του λαού δεν είναι πολιτική. Είναι παραπολιτική, επικίνδυνη και επιζήμια για την Πατρίδα και το Έθνος.

Συγκεκριμένα άμεσα μέτρα που θα γίνουν πράξη αμέσως μόλις η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση

Α. 5 δισ.

Ρύθμιση αγοράς τυχερών παιγνίων: Άμεση ρύθμιση και νομιμοποίηση με όρους και προϋποθέσεις του ηλεκτρονικού τζόγου τα διαφυγόντα κέρδη του οποίου στη χώρα μας αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 5 δισ. € και που σε γνώση της Τράπεζας της Ελλάδος κατευθύνονται σε φορολογικούς παράδεισους όπως τα νησιά Κέυμαν, Γιβραλτάρ, Σουδάν και αλλού.

Β. 4 δισ.

Άμεση αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων που επί 30 χρόνια ταλανίζει τη χώρα. Ήρθε η ώρα να λάβουμε άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Γ. 5 δισ.

Άμεση αξιοποίηση του Ελληνικού, με όρους πολεοδομικούς και προϋποθέσεις όπου το Ελληνικό δημόσιο θα βάλει στα ταμεία του 5 δισ. € ενώ θα δημιουργηθούν και 30.000 θέσεις απασχόλησης.

Δ. 80 δισ.

Άμεση εφαρμογή και αξιοποίηση του προγράμματος ΗΛΙΟΣ και γενικότερη εκμετάλλευση όλων των μορφών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως ηλιακή, αιολική, υδάτινοι πόροι κ.λ.π.)

Ε. 16 δισ.

Άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ με fast track διαδικασίες

ΣΤ. 3 δισ.

Περικοπή των κρατικών δαπανών

α) Ανεξάρτητες Αρχές: Μείωση κατά 50% του κόστους μισθοδοσίας των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ανεξάρτητων αρχών που μόνο για 10 από αυτές ξεπέρασε το 2011 τα 140 εκατ. € όταν το 2010 δεν ξεπερνούσαν τα 87 εκατ. €

β) Μετακλητοί Υπάλληλοι: Μείωση κατά 50% του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν στη διάθεση τους οι Υπουργοί και οι Υφυπουργοί

γ) Προεδρία της Δημοκρατίας: Μείωση κατά 50% του κόστους της Προεδρίας της Δημοκρατίας

δ) Βουλευτικές Συντάξεις: Για τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη και από άλλον ή άλλους ασφαλιστικούς φορείς μέχρι του ποσού των 2.000 € προτείνεται η αναστολή καταβολής της βουλευτικής σύνταξης. Για εκείνους τους τέως βουλευτές που λαμβάνουν σύνταξη από άλλον ασφαλιστικό φορέα ποσού μικρότερου των 2.000 € προτείνεται η καταβολή βουλευτικής σύνταξης μέχρι της συμπλήρωσης του ποσού των 2.000 €

ε) Υγεία και Πρόνοια. Περικοπή της σπατάλης στον χώρο της Υγείας και Πρόνοιας. Παράδειγμα, 600 συντάξεις τυφλών στη Ζάκυνθο με μόλις 40 από αυτές να είναι αληθινές. Και υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια παραδείγματα.

Ζ. Αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας

Η. Διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις

Αυτά είναι μερικά μόνο μέτρα προκειμένου να σταματήσει από τα ΜΜΕ και από τους ανεύθυνους πολιτικάντηδες η κινδυνολογία ότι τον Ιούνιο θα κοπούν οριζόντια μισθοί και συντάξεις. Θα πρέπει ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ όχι με λόγια αλλά με στοιχεία,

- ότι δεν θα προβούμε σε επιπρόσθετη περικοπή μισθών και συντάξεων, εκτός από τις υπερβολές αλλά και

- από πού θα εξοικονομηθούν τα χρήματα γιατί χρήματα δεν υπάρχουν.

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να γίνουν πράξη αμέσως μόλις η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση.

Έτσι μόνο θα υπάρξει προοπτική και ελπίδα, αλλά και θα αποκατασταθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού στην πολιτική.