Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο πολίτης θέλει λύσεις, όχι στείρες αρνήσεις

Ο πολίτης θέλει λύσεις, όχι στείρες αρνήσεις

Οι προσεχείς εκλογές είναι από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης καθώς σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν την πορεία της χώρας μέσα στην κρίση.

Του Αθανάσιου Πλεύρη,

βουλευτή ΛΑΟΣ Α' Αθήνας

Το σκηνικό, το οποίο διαμορφώνεται, είναι άκρως ενδιαφέρον λόγω της πληθώρας των κομματικών συνδυασμών που διεκδικούν αξιόμαχα την ψήφο των πολιτών και την παρουσία τους στην ελληνική Βουλή.

Ειδικά στο χώρο της κεντροδεξιάς αυτή η πληθώρα κομμάτων είναι κάτι πρωτότυπο. Η κεντροαριστερά ήταν συνηθισμένη στη μεγάλη παρουσία των πολιτικών συνδυασμών, ενώ στην κεντροδεξιά δέσποζε η δύναμη της ΝΔ και μόνο την τελευταία πενταετία έγινε πάγια και ισχυρή η παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ ως κοινοβουλευτική δύναμη στο χώρο της δεξιάς.

Αυτή η πληθώρα των πολιτικών συνδυασμών από τη μία καταδεικνύει την κρίση του πολιτικού συστήματος και από την άλλη δημιουργεί μια σύγχυση στον ψηφοφόρο που καλείται να επιλέξει το κόμμα που θα στηρίξει. Αυτό που πρέπει να προβληματίζει τα κόμματα είναι ότι παρόλο που υπάρχει αυτή η ποσότητα των συνδυασμών που καλύπτουν όλο το ιδεολογικό φάσμα, η αποχή παραμένει σε υψηλά επίπεδα, πράγμα που εύλογα αποδεικνύει ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει κόψει τελείως τον ομφάλιο λώρο με το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Το στοίχημα λοιπόν των κομμάτων είναι αφενός να πείσουν τον ψηφοφόρο που έχει γυρίσει την πλάτη να επιστρέψει και αφετέρου να διεκδικήσει τον ψηφοφόρο από ιδεολογικά όμορα κόμματα. Ειδικώς στην κεντροδεξιά, το στοίχημα αυτό εντείνεται καθώς ο δεξιός κόσμος έχει πιο συντηρητική προσέγγιση στην αλλαγή εκλογικής προτίμησης.

Σε αυτό λοιπόν το πολιτικό σκηνικό ο ΛΑ.Ο.Σ καλείται να πείσει ότι είναι η εναλλακτική πρόταση στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων. Ως κυρίαρχα πέρα από την οικονομική κρίση ταξινομούμε τη λαθρομετανάστευση, την ασφάλεια και τα εθνικά θέματα. Ο ΛΑ.Ο.Σ διεκδικεί την ψήφο διότι δεν είμαστε ένα κόμμα που εκφράζει απλώς και μόνο το αντί. Έχουμε θέσεις και προτάσεις. Δε στηρίζουμε την πολιτική μας υπόσταση στην άρνηση αλλά στη θέση. Ο πολίτης στο τέλος της ημέρας ενδιαφέρεται για λύσεις και όχι για στείρες αρνήσεις. Δε φοβηθήκαμε να αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν με πολιτικό κόστος για το καλό της Πατρίδας και πάντοτε κάναμε πράξη τη διαπραγμάτευση προτείνοντας ρεαλιστικά αντισταθμιστικά μέτρα για να μην πληγούν τα αδύναμα στρώματα. Δεν κρυφτήκαμε με κραυγές, όπως η ανεύθυνη αριστερά, αλλά στηρίξαμε και δύσκολες αποφάσεις και υπηρετήσαμε τις κόκκινες γραμμές που επιβάλλαμε.

Είμαστε το κόμμα που χτύπησε τη λαθρομετανάστευση σε μια εποχή που το σύστημα μιλούσε για ρατσισμό και ξενοφοβία. Αναδείξαμε τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας, του Αγ. Παντελεήμονα και αγωνιστήκαμε για την ασφάλεια του Έλληνα από τις επιδρομές των λαθρομεταναστών. Μείναμε πιστοί στα εθνικά δίκαια, αρνούμενοι της είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, αρνούμενοι τη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία στο σκοπιανό και μιλώντας για πρώτη φορά για την ανάγκη κήρυξης ΑΟΖ και εξόρυξης των υδρογονανθράκων και του φυσικού αερίου, όταν κάποιοι μας χλεύαζαν. Αντιταχθήκαμε στην ισλαμοποίηση της Αθήνας με την ανέγερση τεμένους και όσο ήμασταν στην κυβέρνηση αποτρέψαμε την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, τη μείωση των ποινών στους εμπόρους του θανάτου, την αποσυμφόρηση των φυλακών από τους εγκληματίες, την ψήφιση του εκτρώματος του αντιρατσιστικού νόμου και της μετατροπής του εγκλήματος της διακίνησης λαθρομεταναστών από κακούργημα σε πλημμέλημα. Είμαστε το κόμμα που πιστεύει στην Ευρώπη των εθνών και όχι των μαζοποιημένων λαών.

Θεωρούμε ότι σε αντίθεση με τα κόμματα της άρνησης, είμαστε το κόμμα της ευθύνης και της συνέπειας στις αρχές και αξίες του πατριωτισμού και για αυτό ακόμα και από κυβερνητική θέση πετύχαμε και αποτρέψαμε την ψήφιση εθνικά επιζήμιων σχεδίων νόμου. Ο πολίτης μας γνωρίζει, ξέρει τι πιστεύουμε και είδε τι πετύχαμε.