Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Η οικονομική κρίση και ο αθλητισμός»

«Η οικονομική κρίση και ο αθλητισμός»

To Οnsports μπαίνει δυναμικά στην προεκλογική εκστρατεία και δίνει σήμερα το βήμα στον Γιάννη Παπαθανασίου, υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών.

Ο κ. Παπαθανασίου αρθρογραφεί στο Onsports για τις επιπτώσεις που προκαλεί η οικονομική κρίση στο κομμάτι των επενδύσεων σε τομείς του ελληνικού αθλητισμού και προτείνει λύσεις ικανές να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα αντιστρέψουν το κλίμα...

Διαβάστε το άρθρο του κ. Γιάννη Παπαθανασίου:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός, με κορυφαίο παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου έχουν κατά την άποψή μου τις ρίζες τους στο πρόβλημα της οικονομίας.

Η ουσία είναι ότι επιχειρηματίες οι οποίοι επί χρόνια στήριζαν τις ομάδες από την τσέπη τους, δεν έχουν πλέον το περιθώριο να επιδοτούν το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ θέτοντας σε κίνδυνο την κύρια επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι είναι κατανοητό από όλους. Άλλωστε δεν θα απέφερε κανένα όφελος στις ομάδες η αποσταθεροποίηση των επιχειρηματιών που τις στηρίζουν – αντίθετα θα επιδείνωνε περαιτέρω τα οικονομικά τους προβλήματα.

Συμπερασματικά, σε στενά οικονομικό επίπεδο θα σας έλεγα ότι όταν η χώρα ξεπεράσει την κρίση και περάσει ξανά στη φάση της ανάπτυξης, θα υπάρξει και πάλι αυξημένο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό. Ως τότε θα πρέπει όλοι να κρατούν «μικρό καλάθι».

Η επίλυση του οικονομικού προβλήματος είναι αναγκαία, αλλά όχι και ικανή συνθήκη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στον αθλητισμό. Η διαμόρφωση καθαρών κανόνων, η αποκατάσταση της διαφάνειας στα οικονομικά των ομάδων, η βελτίωση του θεάματος, η πάταξη της βίας, είναι ορισμένες ακόμη βασικές προϋποθέσεις για να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι εκτός από τα δημοφιλή αθλήματα, που είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, χρειάζονται εξίσου την προσοχή μας όλα τα υπόλοιπα αθλήματα. Και βέβαια ο κλασικός αθλητισμός που, σε περίοδο γενικής κατάθλιψης είναι μία από τις ελάχιστες πηγές χαράς και εθνικής αισιοδοξίας με τις τελευταίες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών».