Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ

Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ

Σήμερα δεν φτάνουν τα επιχειρήματα. Χρειάζονται πρακτικά παραδείγματα.

Mας χρειάζεται γνώση και αισιοδοξία πώς το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα, με αποδείξεις. Γιατί είναι η αισιοδοξία που κινεί την οικονομία.

Και δυστυχώς η έλλειψη της αισιοδοξίας, η απελπισία πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει, αποτελεί τη μεγαλύτερη για εμένα απώλεια που βιώνουμε στη σημερινή πραγματικότητα.

Πρέπει λοιπόν να συμβάλουμε όλοι στο να γυρίσουμε σελίδα, στο να ξαναβρούμε, τον εαυτό μας.

Έχουμε ευθύνη να προσπαθήσουμε, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά μας, για τους φίλους μας, για όλους τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο!!

Αν δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον που μπορεί να μας θυμίσει ότι υπήρχαν στιγμές που φτάσαμε ψηλά, που καταφέραμε το ακατόρθωτο, που ήμασταν περήφανοι ας το κάνουμε μόνοι μας, στην οικογένειά μας, στη δουλειά μας, στις παρέες μας.

Πολλοί λένε ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν.

Εγώ λέω ότι όλα αλλάζουν. Όλα γίνονται. Αρκεί να το θέλουμε πραγματικά και με το μυαλό μας και με την ψυχή μας.

Ακόμη και ο ένας άνθρωπος, ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Και να ανοίξει δρόμους για τους άλλους.

Ας μην ακολουθήσουμε άλλο τη νοοτροπία της διαρκούς κριτικής προς τους άλλους.

Ας γυρίσουμε το βλέμμα στους εαυτούς μας. Να δούμε εμείς τι κάνουμε για το καλό μας, για το καλό του διπλανού μας.

Ας μην κοιτάμε να καταστρέψουμε ό,τι κάνει ο διπλανός μας αλλά ας τον στηρίξουμε, ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, να πάμε παρακάτω. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί, ας το κάνουμε ο καθένας μας, ας τους δείξουμε εμείς το δρόμο. Ας ξεχάσουμε τους αφορισμούς και ποιοι είναι αριστεροί και δεξιοί, για να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι είμαστε όλοι Έλληνες που υποφέρουμε από τη νοοτροπία ενός μικροκομματισμού που έφερε τον αλληλοσπαραγμό ενός λαού, που δημιούργησε απρόσωπες ταυτότητες πολιτών. Έχουμε όμως πρόσωπο, έχουμε οντότητα, έχουμε χαρακτήρα, είμαστε διαφορετικοί, είμαστε εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, εργοδότες, βιοτέχνες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, είμαστε όλοι όμως, πάνω απ΄ όλα, Έλληνες και θέλουμε το καλό του τόπου μας, το καλό όλων. Γιατί, αν εσύ, κάνεις κάτι καλό και σε στηρίξει ή σε μιμηθεί ο διπλανός σου θα γίνεις καλύτερος, κι αυτός το ίδιο. Όταν κοιτάς όμως πως θα του κάνεις κακό τότε κι αυτός κι εσύ θα καταστραφείτε.

Δε υπάρχουν μαγικές συνταγές εδώ που έχουμε φτάσει.

Μόνο αν αλλάξουμε νοοτροπία όλοι, μόνο αν στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και περιθωριοποιήσουμε την κακία, τη ζήλεια, την αλαζονεία και την υστεροβουλία θα πάμε μπροστά. Αν προορισμός είναι το καλό θα γίνουμε όλοι καλύτεροι. Το ταξίδι θα είναι δύσκολο αλλά θα μας δικαιώσει η επιλογή του. Ας μπούμε όλοι στο ίδιο πλοίο, γιατί όλοι είμαστε ένα.

Η Ελλάδα είναι δική μας υπόθεση, εμείς, όλοι μαζί, μπορούμε να κερδίσουμε την πατρίδα μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Να αποφασίσουμε τώρα τον προορισμό και θα βρούμε τη διαδρομή.