Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Απίστευτο! Ψηφιακό ρολόι μετρά τη διάρκεια ζωής μας!

Απίστευτο! Ψηφιακό ρολόι μετρά τη διάρκεια ζωής μας!

Μπορεί να φαντάζει σαν δείγμα «μαύρου» διαδικτυακού χιούμορ, ωστόσο το Tikker είναι πραγματικότητα: πρόκειται για ένα ψηφιακό ρολόι χειρός, οι κατασκευαστές του οποίου ισχυρίζονται ότι μπορεί να μετρά τη διάρκεια ζωής (δευτερόλεπτα, λεπτά, ημέρες και χρόνια) που απομένει στον κάτοχό του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Mashable, ο χρήστης συμπληρώνει ένα ειδικό προσωπικό ερωτηματολόγιο σχετικά με το ιστορικό υγείας του και στη συνέχεια αφαιρεί την ηλικία του από τα αποτελέσματα για να εκκινήσει την «αντίστροφη μέτρηση». Κάθε Tikker συνοδεύεται με ένα ειδικό βιβλιαράκι, υπό τον τίτλο «About Time», το οποίο καθοδηγεί τον χρήστη όσον αφορά στον υπολογισμό της διάρκειας ζωής του.

Παρά τον σαφώς μακάβριο χαρακτήρα της συσκευής, οι δημιουργοί του Tikker ισχυρίζονται ότι σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τους χρήστες να εκτιμήσουν περισσότερο τη ζωή τους, σταματώντας να σπαταλούν άδικα χρόνο.

Σύμφωνα με τον Φρέντρικ Κόλτινγκ, ο οποίος είχε την αρχική ιδέα, το Tikker στην πραγματικότητα δεν είναι «ρολόι θανάτου», αλλά «ευτυχίας», καθώς βοηθάει στην αλλαγή της οπτικής σχετικά με τη ζωή, ανοίγοντας τον δρόμο για καλύτερες αποφάσεις. Όπως λέει, η ιδέα να δημιουργήσει μία συσκευή η οποία να λέει στον χρήστη πόσος καιρός του μένει για να ζήσει του ήρθε όταν πέθανε ο παππούς του, όπως διαβάζουμε στο ikypros.