Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Τα προξενεία να βοηθούν τους Έλληνες στο εξωτερικό»

«Τα προξενεία να βοηθούν τους Έλληνες στο εξωτερικό»

«Οι ελληνικές προξενικές Αρχές θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να ικανοποιούνται τα αιτήματα των Ελλήνων στο εξωτερικό» επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, εγκαινιάζοντας σήμερα το μεσημέρι στη Βιέννη, τα νέα γραφεία του ελληνικού προξενείου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κτίριο της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αυστρία και που από τη μετεγκατάσταση του προκύπτει σημαντικό οικονομικό όφελος.

Σε σύντομη ομιλία του -μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος συνεπικουρούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Νικολίτση- ο Έλληνας υφυπουργός σημείωσε πως η ικανοποίηση των αιτημάτων πρέπει να συμβαίνει ακόμη και εάν μερικοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί στην κατάθεση των αιτημάτων τους, ενώ πρόσθεσε ότι προτεραιότητα έχει πάντοτε η εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη, ειδικότερα στο εξωτερικό.

Στον χαιρετισμό της η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αυστρία, Χρυσούλα Αλειφέρη, εξέφρασε τις ευχαριστίες για τα εγκαίνια των νέων προξενικών γραφείων από τον ίδιο τον υφυπουργό Εξωτερικών, κάτι που, όπως σημείωσε στον δικό του χαιρετισμό ο διευθύνων του προξενείου Δημήτρης Δασκαλάκης, αποτελεί τιμή για τους υπηρετούντες υπαλλήλους στους οποίους δίνει δύναμη και ώθηση στο καθημερινό τους έργο για γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του Ελληνισμού που ζει στην Αυστρία.

Ευλογίες και ευχές για ευόδωση των καθηκόντων των προξενικών Αρχών, καθώς και ευχαριστίες για το «αγκάλιασμα» της μητέρας-πατρίδας προς όλους τους Έλληνες επί γης, απηύθυνε ο Μητροπολίτης Αρσένιος, τονίζοντας ότι με την κοινή προσπάθεια, την ενότητα και την αλληλοστήριξη τους οι Ελληνες πάντα τα καταφέρνουν.

Σημειώνεται πως κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με εκατοντάδες μέλη της Ομογένειας στην Αυστρία, στο ιστορικό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε επιμείνει στη διαπίστωση, που, όπως είπε, κάνει συνεχώς από την ανάληψη των καθηκόντων του ότι «το καλό μας πρόσωπο είναι οι Έλληνες της Ομογένειας, στους οποίους χρωστάμε πολλά, γιατί μας βοήθησαν για να αλλάξει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και γι αυτό τους ευχαριστούμε».

Ο κ. Γεροντόπουλος θα έχει το βράδυ συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος από σήμερα πραγματοποιεί εξαήμερη επίσκεψη στην Αυστρία, ως επίτιμος προσκεκλημένος για τις εκδηλώσεις των 50 χρόνων από την ίδρυση του Ιδρύματος «Προ Οριέντε» για τον διάλογο Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Δεύτερη Παγκόσμια Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις Περίκλειστες Αναπτυσσόμενες Χώρες, που ολοκληρώθηκε χθες στη Βιέννη με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του οργανισμού και περισσότερους από 1.000 εκπροσώπους από 90 χώρες.
Επισκέφθηκε επίσης την Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης -το αρχαιότερο εν ενεργεία ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό, με αδιάλειπτη λειτουργία από το 1804 έως σήμερα- και την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, όπου είχε συνομιλίες με τον Μητροπολίτη Αρσένιο, εκφράζοντας ικανοποίηση και θαυμασμό για το επιτελούμενο έργο στους δύο αυτούς θεσμούς του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, με ιστορία αιώνων, στη Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας.

Σχετικές ειδήσεις