Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Επίθεση σε Βενιζέλο από Σκοπιανούς

Επίθεση σε Βενιζέλο από Σκοπιανούς

Τα πυρά της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης των Σκοπίων δέχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε κυριακάτικη εφημερίδα διατύπωσε την ελληνική θέση για το ζήτημα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, ξεκαθάρισε ότι θέση της Ελλάδα είναι πως θα πρέπει να βρεθεί μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις (erga omnes), κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις της σκοπιανής αντιπολίτευσης, η οποία χαρακτήρισε τον προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις ως αναχρονιστικό και ανεδαφικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης τόνισε πως «η θέση για erga omnes συνιστά μη λογικό αίτημα της Ελλάδας, το οποίο δεν οδηγεί προς την επίλυση του προβλήματος», προσθέτοντας πως ο Έλληνας υπουργός επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα ζει ακόμη στο παρελθόν.

Εκ νέου αντίδραση από την ελληνική πλευρά δεν υπήρξε, ωστόσο όπως τόνιζαν ελληνικές πηγές, είναι κάτι περισσότερο από προφανές πως η πλευρά των Σκοπίων εμφανίζει σημάδια εκνευρισμού εξ' αιτίας της στασιμότητας στο θέμα, κάτι που ουσιαστικά μπλοκάρει και την είσοδο της στην Ε.Ε.