Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Με τον Τσίπρα θα αλλάξουμε την Ευρώπη»

«Με τον Τσίπρα θα αλλάξουμε την Ευρώπη»
ΣΥΡΙΖΑ και Podemos βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία.

Στο συνέδριο τoυ νεοσύστατου κόμματος των Αγανακτισμένων της Ισπανίας (Podemos) βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας σε μία κίνηση συμπόρευσης του ευρωπαϊκού Νότου ενάντια στη λιτότητα.

Η κίνηση αυτή του Τσίπρα δεν πέρασε απαρατήρητη από την ηγεσία του κόμματος, ο επικεφαλής του οποίου μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Reppublica εκθείασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν στην Ελλάδα κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας μπορούμε να ξεκινήσουμε την οικοδόμηση μιας συμμαχίας στη Νότια Ευρώπη για να σταματήσουμε τη λιτότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Π.Ιγκλέσιας, ο οποίος πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως με μια φιλολαϊκή κυβέρνηση σε Ελλάδα και Ισπανία, η πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι πολύ μεγάλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ΣΥΡΙΖΑ και Podemos βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία πλέον, έχοντας αναπτύξει ισχυρούς διαύλους συνεργασίας.

Το ισπανικό κόμμα Podemos ("Μπορούμε" στα ελληνικά) είναι αυτή τη στιγμή πρώτο στις δημοσκοπήσεις, βασική του θέση είναι πως δεν είναι δυνατό σ' αυτή τη συγκυρία η ιβηρική χώρα να αποχωρήσει από το ευρώ, ενώ όπως κατ' επανάληψη έχουν τονίσει οι ηγέτες του, σε περίπτωση που κερδίσουν η Ισπανία θα αποχωρήσει και από το ΝΑΤΟ.

Σχετικές ειδήσεις