Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σμήνος ρωσικών μαχητικών drones στην Αρκτική

Σμήνος ρωσικών μαχητικών drones στην Αρκτική

Στρατιωτική μοίρα ψηφιακών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) θα αναπτύξει η Ρωσία στον εναέριο χώρο της Αρκτικής μέχρι το τέλος του έτους.

Με βάση στην Τσουκότκα, τα μαχητικά drones θα ενισχύσουν τη εναέρια ζώνη ελέγχου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο διοικητής Σεργκέι Σουροβίκιν σε σημερινή συνεδρίαση του στρατιωτικού συμβουλίου.

Τα νέας γενιάς μαχητικά – καταδιωκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ρώσων σχεδιαστών ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αμυντικών προκλήσεων του 21ου αιώνα και εξασφαλίζουν τόσο την εναέρια περιπολία στις παράκτιες περιοχές και τα ρωσικά χωρικά ύδατα όσο και την ασφαλή ναυσιπλοΐα. «Η στρατιωτική υποδομή ενισχύεται με εντατικούς ρυθμούς στην περιοχή της Αρκτικής» δήλωσε ο Σουροβίκιν.

Η Ρωσία προχωρά στην ενίσχυση της βόρειας περιοχής, με αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού και εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών αεροδρομίων. Η δημιουργία της Στρατιωτικής Διοίκησης της Αρκτικής αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου στρατιωτικής ενίσχυσης της Αρκτικής, το οποίο έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Μάρτιο ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ηδη το ρωσικό υπουργείο Αμυνας προχωρά στην κατασκευή των ψηφιακών κέντρων ελέγχου των μαχητικών drones και την τοποθέτηση 10 νέων ραντάρ, ενώ επιστρέφει ενεργά η στρατιωτική βάση στα νησιά του Νοβοσιμπίρσκ, στη Θάλασσα Λάπτεφ.

Οπως έχει δηλώσει ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού η Ρωσία θα έχει πλήρη κάλυψη της Αρκτικής με ραντάρ μέχρι το 2014 ώστε από την επόμενη χρονιά η χώρα να μπορεί να εντοπίσει και να αναχαιτίσει κάθε «ανεπιθύμητον επισκέπτη», τόσο από το βορρά όσο και από την ανατολή. Εξάλλου και ο Ρωσικός Βόρειος Στόλος θα αποσπαστεί από τη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή έως την 1η Δεκεμβρίου και θα αποτελέσει την κύρια δύναμη κρούσης της νεοσύστατης Ενωμένης Στρατηγικής Διοίκησης (Unified Strategic Command - USC) του Βορρά (Sever).

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις