Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Α/ΓΕΣ στο στρατόπεδο «Προκοπίδη» στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης

Ο Α/ΓΕΣ στο στρατόπεδο «Προκοπίδη» στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς, παρέστη στις 12/12/2014 στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «GORDIAN KNOT – 14» του NRDC-GR, που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Η άσκηση «GORDIAN KNOT – 14» που διεξήχθη από 30 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2014, αποτέλεσε την κύρια εκπαιδευτική δραστηριότητα του Στρατηγείου για το έτος 2014 και ήταν διασυνδεδεμένη με την άσκηση «TRIDENT LANCE – 14» της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM) η οποία διεξήχθη ταυτόχρονα.

askisi2

Σκοπός της άσκησης ήταν η διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητας του Στρατηγείου να αναπτύσσεται, να διοικεί υφισταμένους Σχηματισμούς και να διεξάγει επιχειρήσεις ως Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας.

askisi3

Κατά τη διάρκεια της άσκησης το Στρατηγείο υπέστη αξιολόγηση από Εθνική Ομάδα Αξιολόγησης με την οποία πιστοποιήθηκε η μαχητική του ικανότητα ως Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας.

askisi4

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου καθώς και Γενικοί Πρόξενοι των χωρών που συμμετέχουν στο Στρατηγείο NRDC-GR.

askisi5

Πηγη High Readiness Forces

Σχετικές ειδήσεις