Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στην Βόρειο Ήπειρο ο Φραγκούλης Φράγκος

Στην Βόρειο Ήπειρο ο Φραγκούλης Φράγκος

Με αφορμή την 24η επέτειο απ την 12η Δεκεμβρίου 1990 και την δολοφονία των 4 νέων βορειοηπειρωτών Μαρτύρων της Δημοκρατίας, ο Έλληνας απόστρατος επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος βρέθηκε στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αλύκο των Αγ. Σαράντα την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Φράγκος επισκέπτεται την Βόρειο Ήπειρο, αλλά η παρουσία του στην συγκεκριμένη επέτειο υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική καθώς τίμησε τους 4 νέους που θυσιάστηκαν στο βωμό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Η δολοφονία τους στις 12 Δεκεμβρίου 1990 από αλβανούς συνοριοφύλακες, στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα, υπήρξε η αφορμή για τον ξεσηκωμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

strat 1

Ο κ. Φράγκος πήγε στο μνημόσυνο που τελέστηκε στην μνήμη τους καθώς και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε απ την Επαρχία Αλύκου, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των 4 παλικαριών που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού στην Πλατεία Κύπρου.

aliii

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για τα εθνικά θέματα ο κ. Φράγκος συνομίλησε με τους κάτοικους οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό.

ΠΗΓΗ: neavi.blogspot.gr

Ρoή Ειδήσεων