Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Παρκούρ βουλευτών στα έδρανα της Δεξιάς;

Παρκούρ βουλευτών στα έδρανα της Δεξιάς;

«Εμείς δεν θα σπάσουμε τζαμαρίες. Θα μπούμε από την πόρτα, αλλά μετά τις εκλογές. Δεν αργούμε άλλωστε ήδη ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία».

Με τη φράση αυτή αποτύπωνε μεταφορικά, το σχεδιασμό της Ντόρας Μπακογιάννη συνεργάτης της, ο οποίος εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα, το κόμμα της ΝΔ θα περάσει υπό την ηγεμονία της. Μάλιστα, φαινόταν να θεωρούσε ότι, αυτό θα συμβεί ως απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη μετά την αποτυχία του Αντώνη Σαμαρά.

Το κλίμα που διαμορφώνει στο εσωτερικό της ΝΔ η αδυναμία εκλογής Προέδρου και η ιλαροτραγωδία της συνέντευξης – διαγγέλματος, αξιοποιείται πλήρως από τον μηχανισμό της κ. Μπακογιάννη. Έτσι φιλοτεχνεί μια εικόνα με διορθωμένα εκείνα τα στοιχεία της ηγεσίας Σαμαρά που πανικοβάλουν το κόμμα και ανησυχούν την κοινωνία με την άκρατη κινδυνολογία.

Η ίδια εμφανίζεται να μιλά με χαμόγελο και αυτοπεποίθηση, χωρίς πανικό, και προπάντων δεν αναθεματίζει τις εκλογές, ενώ να αφήνει την αίσθηση ότι εννοεί τη συναίνεση ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό.

Πάντως η Ντόρα έδωσε την Κυριακή το μεσημέρι στο επιτελείο της, το εναρκτήριο λάκτισμα για την προεκλογική περίοδο στο πλαίσιο μιας μικρή δεξίωσης σε wine bar της Βουκουρεστίου.

Σχετικές ειδήσεις