ΠΟΛΙΤΙΚΗ

WSJ: Από τους ΑΝΕΛ εξαρτάται η σταθερότητα της κυβέρνησης

WSJ: Από τους ΑΝΕΛ εξαρτάται η σταθερότητα της κυβέρνησης

Σύμφωνα δημοσίευμα της Wall Street Journal η κυβέρνηση Σαμαρά υπολείπεται 12 ψήφων για τους 180 που χρειάζεται για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η σταθερότητα της στηρίζεται στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, εάν στη σημερινή (29/12/2014) ψηφοφορία δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, πιθανώς στα τέλη Ιανουαρίου, περίπου 18 μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

«Τις τελευταίες ημέρες η στήριξη προς τον υποψήφιο της κυβέρνησης, πρώην Επίτροπο Σταύρο Δήμα έχει αυξηθεί» σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα, αλλά προσθέτει πως η δυναμική δεν είναι αρκετή και πως για να επιτευχθεί το ελάχιστο των ψήφων που απαιτούνται η κυβέρνηση βασίζεται σε μια «χούφτα αποστάτες» από τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Αυτό σημαίνει ότι ο Πάνος Καμμένος, ο 49χρονος ηγέτης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μπορεί να είναι ο μπαλαντέρ στο πολιτικό μέλλον στην Ελλάδα» τονίζει η Wall Street Journal.

wsj

Η εφημερίδα σημειώνει πως τα τελευταία πέντε χρόνια της ελληνικής κρίσης χρέους, οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν επανειλημμένα ψηφίσει δύσκολες πολιτικές, ωστόσο αυτή τη φορά η διαφορά είναι ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν χρειάζεται να αγωνιούν για την ψηφοφορία, καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν το βάρος των αποφάσεων: είναι ή δεν είναι έτοιμοι να «ρίξουν» την κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις