Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία και Ιράν υπέγραψαν στρατιωτική συνεργασία

Ρωσία και Ιράν υπέγραψαν στρατιωτική συνεργασία

Η επίσημη διακυβερνητική πράξη υπεγράφη στην Τεχεράνη από τον υπουργό Άμυνας στρατηγό Σεργκέι Σάϊγκου και τον υπουργό Άμυνας του Ιράν Χουσεΐν Ντετσκάν, σύμφωνα με αναφορά του Ria Novosti.

«Είναι ένα θεωρητικό πλαίσιο της συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα», δήλωσε ο Σάϊγκου μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

«Έχουμε συμφωνήσει να επεκτείνουμε την πρακτική των επισκέψεων των πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της Ρωσίας και του Ιράν».

Στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, συμφωνήθηκε η αύξηση του πρακτικού μέρους στην αλληλεπίδραση των στρατιωτικών υπηρεσιών των δύο χωρών: η επέκταση της ανταλλαγής των αντιπροσωπειών, διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ του προσωπικού, συμμετοχή σε ασκήσεις ως παρατηρητές, εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού, ανταλλαγή εμπειριών σε ειρηνευτικές αποστολές και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Σεργκέι Σάιγκου έφθασε για συνομιλίες στο Ιράν το βράδυ στις 19 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την στρατιωτική ηγεσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σχεδιάστηκε να συζητηθούν θέματα στρατιωτικής – τεχνικής συνεργασίας.

Το Ιράν εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αγορά νέου στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αεράμυνας S-300 ή νεότερη έκδοσή του.

ΠΗΓΗ Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις