Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ ανησυχεί για τα εθνικά θέματα

Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ ανησυχεί για τα εθνικά θέματα

Λίγα 24ωρα απομένουν πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία και αγωνία της για την πορεία των εθνικών θεμάτων.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Δημήτρης Χατζής, απευθύνει έκκληση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους «πριν να προσέλθουν στις κάλπες, να ενημερωθούν για τις θέσεις των κομμάτων, αλλά και των υποψηφίων βουλευτών στα ανοιχτά εθνικά μας θέματα και συγκεκριμένα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ αναφέρει ότι «η Ελλάδα διανύει μία από τις κρισιμότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας της. Ένα από τα θέματα-κλειδιά στην υπόθεση της σταθερότητας της περιοχής αφορά το κράτος των Σκοπίων (FΥROM). Είναι πλέον κατανοητό σε όλους ότι η γεωγραφική αυτή περιοχή δεν αποτελεί μια εθνολογική και κρατική οντότητα, αλλά ένα γεωγραφικό, πολιτικό μόρφωμα, με στόχο την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών στόχων μιας περασμένης περιόδου.

» Η ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και να είναι σε θέση να διαπραγματευθεί όλα τα εκκρεμή εθνικά θέματα (Σκοπιανό, Κυπριακό, Ενέργεια, Ζώνες Ελεύθερου Εμπορίου κ.α)».

Ο Δημήτρης Χατζής πρόσθεσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και κυρίως οι πρέπει να αντιληφθούν ότι δίκαιη λύση του ζητήματος, θα σημαίνει και οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και επενδύσεις.

Σχετικές ειδήσεις