Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Sabah: H ΕΕ είναι εν μέρει υπεύθυνη για την κρίση στην Ελλάδα

Sabah: H ΕΕ είναι εν μέρει υπεύθυνη για την κρίση στην Ελλάδα

"Η ΕΕ είναι εν μέρει υπεύθυνη για την κρίση στην Ελλάδα, ωστόσο, σημειώνει πως εκτός από την χτυπημένη από την οικονομική κρίση χώρα μας, η ΕΕ έχει να αντιμετωπίσει σήμερα και άλλα «τεράστια» προβλήματα, όπως το Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατία γενικότερα" αναφέρει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Sabah ο Τούρκος δημοσιογράφος Ozan Ceyhun.

Αναλυτικότερα, υποστηρίζει πως δεν πείθουν οι αντιδράσεις της ΕΕ για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, καθώς οι πρεσβευτές της ΕΕ στη Λευκωσία έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό τις κυβερνήσεις για τις συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες και την Κύπρο σε διάφορα θέματα.

«Για όλα αυτά η ΕΕ είχε μείνει αδιάφορη για μεγάλο διάστημα», αναφέρει.

Επιπλέον, εκτιμά πως η Γερμανία οφείλει να αναθεωρήσει τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και η ΕΕ να αναλύσει τι πήγε λάθος και ακολούθησε αυτές τις πολιτικές, χωρίς όμως αν ασκήσει κριτική.

«Ξέρουμε πως η Ελλάδα χρωστάει 315 δισεκατομμύρια στην ΕΕ και το ΔΝΤ» τονίζει ο αρθρογράφος.

Οσον αφορά στο Κυπριακό, σημειώνει πως η ελληνική πλευρά έχει κρατήσει προκλητικές στάσεις καθώς και ότι τελευταία, έχει εμφανιστεί μια άκρως αντιφατική προσέγγιση προς το ζήτημα.

«Σε αυτό το σημείο η Τουρκία συνεχίζει να κάνει φιλικά ανοίγματα», σημειώνει, τονίζοντας πως με προκλητικές ενέργειες, όπως το να ρίξουν στεφάνι στα Ίμια, δεν έχουν καμία ευκαιρία να πετύχουν τους στόχους τους, ενάντια στην Τουρκία!

Τέλος, προσθέτει πως «η ΕΕ χρειάζεται στενότερη συνεργασία με την Τουρκία, λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα» και πως η ΕΕ «πρέπει, επίσης, να συνεργαστεί με την Τουρκία για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος».

Σχετικές ειδήσεις