Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Όλοι αναμένουν το νεύμα... Καραμανλή

Όλοι αναμένουν το νεύμα... Καραμανλή

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται την τελευταία εβδομάδα πολλά κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι φέρονται να επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας στην παράταξη.

Η επιχείρηση «ανοίγματος» του παιχνιδιού με την τοποθέτηση όλων των εν δυνάμει δελφίνων στο νέο γαλάζιο διευθυντήριο, φαίνεται πως δεν πείθει κανέναν στη γαλάζια παράταξη, η οποία επιμένει να κινείται στον αστερισμό του Κώστα Καραμανλή. Το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού στην Π.Κυριακού δέχεται καθημερινά τις επισκέψεις βουλευτών και κομματικών παραγόντων, που αναμένουν ένα νεύμα του πρώην προέδρου της ΝΔ για να βγουν στο αντάρτικο εναντίον της σημερινής ηγεσίας.

Ο ίδιος ο Κ.Καραμανλής πάντως, δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του, ζητώντας αυτοσυγκράτηση από όλους. Είναι χαρακτηριστικό πως κορυφαίος πρώην Υπουργός τον επισκέφθηκε διερευνώντας το ενδεχόμενο να αποσπάσει την έγκριση του ώστε να αμφισβητήσει τον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο έφυγε άπρακτος.

Ο πρώην Πρωθυπουργός γνωρίζει πως οι εξελίξεις μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου είναι κρίσιμες και δεν είναι εθνικά σκόπιμο η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας να βρίσκεται σε εσωστρέφεια. Για το λόγο αυτό έχει παγώσει όλες τις κινήσεις των δελφίνων που επικοινωνούν μαζί του, μέχρι τη συνεδρίαση του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργάνου.

Αν πάντως ο Αλέξης Τσίπρας φύγει θριαμβευτής από την κρισιμότερη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τότε αυτομάτως το γαλάζιο κουτί της Πανδώρας θα ανοίξει και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η άμεση αμφισβήτηση της ηγεσίας της ΝΔ, πάνω στη βάση της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ο Τσίπρας καταφέρει να πάρει ευνοϊκότερους όρους από αυτούς που είχε συμφωνήσει η ΝΔ, τότε ο Σαμαράς θα έχει σημαντικές ευθύνες και η θεωρία της αριστερής παρένθεσης θα έχει εξατμιστεί» σημειώνει στο newsbomb.gr γαλάζιο στέλεχος. Κύκλοι πάντως της Λεωφόρου Συγγρού επιμένουν πως αυτό δε θα συμβεί, καθώς από το εξωτερικό φτάνουν μηνύματα αντίστασης σε οποιαδήποτε χαλάρωση επιχειρηθεί στο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Πρακτικά δηλαδή, αν ο Τσίπρας δεν πάρει την πολυπόθητη χαλάρωση του προγράμματος και αποδειχθεί πως η κυβέρνηση Σαμαρά είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, τότε ίσως οι δελφίνοι της ΝΔ θα χρειαστεί να περιμένουν κι' άλλο...

Σχετικές ειδήσεις