Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Όχι άλλη Βάρκιζα» λέει με τον τρόπο του ο Αλέξης…

«Όχι άλλη Βάρκιζα» λέει με τον τρόπο του ο Αλέξης…

Πολλοί, πάρα πολλοί εντός κι εκτός Ελλάδας περίμεναν (και εύχονταν…) να σηματοδοτήσει μια μεγαλοπρεπή «κωλοτούμπα» ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του.

Του Μάρκου Μουζάκη

Μια κυβίστηση που θα υποδέχονταν με διθυραμβικό τρόπο, που θα αξιολογούσαν με τοποθετήσεις του τύπου «καλώς ήρθε στο σύστημα», «επιτέλους ενσωματώθηκε», «τον εγκλωβίσαμε»…

Μεθοδικά, ας πούμε, τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι εμποράκοι της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης» έστρωναν το έδαφος με «ρεπορτάζ» περί εκπτώσεων, περί σαφούς οριοθέτησης συμβιβασμών, περί «συμμόρφωσης» του νέου πρωθυπουργού. Με την προσδοκία, ότι άμα γενεί η πρώτη κωλοτούμπα έναντι των δανειστών, θα ακολουθήσουν και οι άλλες, έναντι του εγχώριου συστήματος της διαπλοκής, που περιμένει πώς και πώς την ένταξη και της νέας κυβέρνησης στα δολερά σχέδιά του. Δεν είδατε, για παράδειγμα, τις πονηρές ρεβεράντζες όλων των προηγούμενων ημερών απ’ τους μιντιακούς πυλώνες του συστήματος;

Δεν παρακολουθήσατε τη δικιά τους (πρόσκαιρη…) κωλοτούμπα έναντι του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που από… αρκούδες ξαφνικά μεταβλήθηκαν σε ελπίδα και προσδοκία;

Δεν απολαύσατε τους δοξαστικούς προς το νέο γκουβέρνο απ’ τα ίδια κέντρα που τους είχαν πολεμήσει λυσσαλέα;

Περίμεναν λοιπόν την κωλοτούμπα, που θα ήταν καλοδεχούμενη από όλο αυτό το σύστημα, καθώς θα προϊδέαζε την υπηρέτηση των συμφερόντων του.

Πλην φευ, τους απογοήτευσε ο μικρός Αλέξης!

Όχι μόνο δεν έδειξε σημάδια ενσωμάτωσης, συμβιβασμού, συμμόρφωσης, ένταξης, αλλά –αντίθετα- μίλησε για αξιοπρέπεια, εθνική κυριαρχία, πόλεμο με την διαπλοκή και διαφθορά, δημοκρατία, μη διαπραγμάτευση της λαϊκής εντολής της 25ης Γενάρη.

Μίλησε για τερματισμό του καθεστώτος ασυδοσίας σε ό,τι αφορά στις τηλεοπτικές άδειες και θύμωσαν οι βαρόνοι των μίντια.

Μίλησε για πλήρη εφαρμογή του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης», για την αποκατάσταση της τρωθείσας απ’ τα μνημόνια νομιμότητας.

Αρνήθηκε την υποταγή στα κελεύσματα να ζητήσει την παράταση του μνημονίου, αντί της κατάργησής του.

Μίλησε στις καρδιές των Ελλήνων.

Αισθανόμενος το βάρος της ευθύνης αλλά και δείχνοντας ότι θέλει να τιμήσει το συμβόλαιο με το λαό, σχεδόν δάκρυσε στο τέλος της ομιλίας του. Και δέθηκε έτσι ακόμα περισσότερο με τον βασανισμένο κι οργισμένο λαό.

Και το σύστημα, το καθεστώς, άρχισε ξανά να λυσσομανά.

Μα όσο αυτοί λυσσομανούν, όσο διαλαλούν την πραμάτεια της υποταγής, όσο γίνονται βουβουζέλες της Μέρκελ και των εγχώριων κι εξωχώριων εκβιαστών, τόσο θεριεύουν το κίνημα συμπαράστασης στον «αυθάδη» Τσίπρα.

Τόσο τον δένουν με το λαό.

Σύμπτωση:

Την Πέμπτη 12 Φλεβάρη πραγματοποιείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εκεί όπου θα επιχειρηθεί εκ νέου η «συμμόρφωση» του Αλέξη.
Στις 12 Φλεβάρη του 1945 είχε υπογραφεί η συμφωνία της Βάρκιζας, με την οποία η Αριστερά της Εθνικής Αντίστασης παρέδωσε τα όπλα, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στη συνέχεια στο καθεστώς της εξάρτησης και να υποστεί μια στρατηγική ήττα.
Με τον τρόπο του σήμερα ο Αλέξης λέει «δεν παραδίνομαι», «δεν καταθέτω τα όπλα», «θα συνεχίσω να μάχομαι».
Λέει «όχι άλλη Βάρκιζα», του 2015…

Σχετικές ειδήσεις