Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

ΝΑΤΟ: Άρχισε η ναυτική άσκηση κατά μήκος των βουλγαρικών ακτών

ΝΑΤΟ: Άρχισε η ναυτική άσκηση κατά μήκος των βουλγαρικών ακτών

Tην νατοϊκή άσκηση που ξεκίνησε χθες (9/3/2015) στις βουλγαρικές ακτές με πλοία των ΗΠΑ, Ιταλίας, Γερμανίας, Καναδά, Τουρκίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας αναμένεται να παρακολουθήσει ομάδα επιστημόνων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την παρουσία του ρωσικού στόλου, ο υποναύαρχος των ΗΠΑ, Brad Williamson, τόνισε ότι 'ο ρωσικός στόλος λειτουργεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες «Έχουν τα δικά τους σχέδια και εμείς έχουμε τα δικά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως έχει δημοσιευθεί, στην περιοχή της Βάρνας, θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κέντρο πληροφοριών του ΝΑΤΟ. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Βάρνα και για τον σκοπό αυτόν θα διατεθούν 7,7 εκατομμύρια δολάρια.

Το μελλοντικό τηλεπικοινωνιακό κέντρο θα χρησιμοποιηθεί από τη Διοίκηση του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ένα παρόμοιο κέντρο έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί στο λιμάνι της Κωστάντζας στη Ρουμανία και το έργο θα συνδεθεί λειτουργικά με αυτό που θα κατασκευασθεί στη Βάρνα.

Το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας, έχει ανακοινώσει μια προσφορά για την εκτέλεση της εντολής, στο ποσό των 4 εκατ. Λέβα, για την τοποθέτηση της μονάδας πληροφοριών του ΝΑΤΟ, σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό στρατόπεδο, στην Γκόρνα Μαλίνα-Горна Малина.

Το έργο προβλέπει την επισκευή και την ανακατασκευή δύο κτηρίων της εγκαταλειμμένης στρατιωτικής βουλγαρικής μονάδας, στην οποία θα επανδρωθεί και θα εξοπλιστεί από τα αρμόδια τμήματα πληροφοριών του ΝΑΤΟ, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις