Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μοιράζει θέσεις σε όλους ο Σαμαράς

Μοιράζει θέσεις σε όλους ο Σαμαράς

Τη μέθοδο της προσέγγισης μέσω της παραχώρησης θέσεων στην ιεραρχία του κόμματος φαίνεται πως έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κάνει προσπάθειες ανοίγματος σε στελέχη με τα οποία είχε απομακρυνθεί.

Χθες (11/3/2015) ήταν η σειρά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να λάβει αρμοδιότητες στον κομματικό μηχανισμό της Λεωφόρου Συγγρού, αναλαμβάνοντας τη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού αντί της Όλγας Κεφαλογιάννη όπως είχε διαρρεύσει.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ήταν ένας εκ των 14 που συμμετείχαν στο δείπνο της Μαριέττας Γιαννάκου, κάτι που τελικά δε φάνηκε να του στερεί τη συμμετοχή του στο νέο οργανόγραμμα της ΝΔ, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα διευρυνθεί.

Η λίστα περιλαμβάνει αρκετούς ακόμα για τους οποίους αναζητούνται καρέκλες να αξιοποιηθούν, ωστόσο το μεγάλο «παζάρι» γίνεται για τις θέσεις των αντιπροέδρων, τις οποίες ο Αντώνης Σαμαράς προτίθεται να καλύψει άμεσα με κορυφαία στελέχη.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Ευριπίδης Στυλιανίδης αναμένεται να δεχθούν άμεσα κλήση από το προεδρικό γραφείο, σε μία κίνηση να πέσουν οι τόνοι έπειτα από τους διαξιφισμούς των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, κάποιοι εξ' αυτών το σκέφτονται θερμά, θέτοντας πάντως των όρο να λάβουν νομιμοποίηση από κάποιο επίσημο όργανο του κόμματος, είτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα, είτε την Πολιτική Επιτροπή, κάτι στο οποίο δεν είναι αρνητικός ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Το τοπίο πάντως δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς στόχος των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά είναι να προκαλέσει ρήγματα στο μέτωπο της αμφισβήτησης και να προχωρήσει το κόμμα δίχως εσωστρέφεια.

Αυτό πάντως δεν πτοεί, όσους κινούνται στο παρασκήνιο, να προχωρήσουν τις εσωκομματικές ζυμώσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος. Και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρκετοί που δεν πιστεύουν ότι το ανακάτεμα της τράπουλας θα συμβάλει καθοριστικά στον περιορισμό της αμφισβήτησης της ηγεσίας...

Σχετικές ειδήσεις