Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Tageszeitung για Γερμανούς Πράσινους: Σκεπτικισμός για συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Tageszeitung για Γερμανούς Πράσινους: Σκεπτικισμός για συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Η Tageszeitung του Βερολίνου αναφέρεται με εκτενές της δημοσίευμα στην επίσκεψη κορυφαίων στελεχών του κόμματος των γερμανών Πρασίνων στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Όπως σημειώνει η γερμανίδα ανταποκρίτρια, «η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά υποστήριξη για τα αμφιλεγόμενα αιτήματά της – και στη Γερμανία. Ως εκ τούτου, η γερμανική αντιπολίτευση της είναι σημαντική. (...) Θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παράγοντας ενίσχυσης της κριτικής που ασκείται στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Έπειτα από τις συνομιλίες που είχαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ αυτών και με τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη, ο Σβεν Γκίγκολντ, ευρωβουλευτής και ειδικός επί χρηματοοικονομικών ζητημάτων στο κόμμα των Πρασίνων εξέφρασε μεγάλη «συμπάθεια» για τις «κοινωνικές και οικολογικές μεταρρυθμιστικές ιδέες» της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, «δεν υπάρχει αλληλεγγύη δίχως όρους.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει υποστήριξη για παραχωρήσεις στο πρόγραμμα λιτότητας, απαιτούνται επειγόντως 'ορατές επιτυχίες' στο πεδίο της πάταξης της διαφθοράς και σε αυτό της φορολογικής πολιτικής», δήλωσε o πράσινος πολιτικός.

Τέλος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η συμπρόεδρος των Πρασίνων Ζιμόνε Πέτερ δεν παρέλειψε να εκφράσει με διακριτικό τρόπο στους συνομιλητές της στην Αθήνα το σκεπτικισμό της για τη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.