Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δηλώσεις ΥΕΘΑ και ΥΠΑΜ Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την παρέλαση (pics)

Δηλώσεις ΥΕΘΑ και ΥΠΑΜ Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την παρέλαση (pics)

"Κύπρος και η Ελλάδα, ως πυλώνες ασφάλειας, σταθερότητας και Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή μας, βαδίζουν μαζί. Αυτή η πορεία δεν αποτελεί μόνο ιστορική επιταγή που προσδιορίζεται από του ακατάλυτους εθνικούς δεσμούς μας με τους μεγάλους εθνικούς αγώνες για ελευθερία, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και προϊόν της αδιαπραγμάτευτης κοινής βούλησης και των δύο κυβερνήσεων, Ελλάδας και Κύπρου ,να προχωρήσουμε μαζί στο μέλλον, υπερασπιζόμενοι τα κοινά μας συμφέροντα αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό καλό".

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο κ. Φωκαίδης εκπροσώπησε την Κυπριακή Κυβέρνηση, κατόπιν της τιμητικής πρόσκλησης του κ. Υπουργού Εθνικής Αμύνης.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και όσους οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

"Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πολίτες, που σήμερα - παρά τη βροχή - ήταν εδώ και έδωσαν το «παρών» σε αυτή την παρέλαση, όπως και τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας που μας τιμά με την παρουσία του, ειδικά για τη σημερινή ημέρα. Είναι ένα μήνυμα εκ μέρους του Έθνους, ένα μήνυμα ενότητας και ένα μήνυμα πως όποιος προσβάλλει και απειλήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας ή την εδαφική της ακεραιότητα θα μας βρει τους Έλληνες ενωμένους.Παρούσα η Εκκλησία, παρούσα η πολιτειακή ηγεσία, το σύνολο της πολιτικής και της θρησκευτικής ηγεσίας.Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας που παρέλασαν, είμαστε υπερήφανοι και για αυτούς που δεν παρέλασαν σήμερα, αλλά φυλάνε την πατρίδα μας στον Έβρο, στα νησιά, στην παραμεθόριο, στις Ένοπλες Δυνάμεις".

Σχετικές ειδήσεις