Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αντιδράσεις κατά Siemens στην Περιφέρεια Αττικής

Αντιδράσεις κατά Siemens στην Περιφέρεια Αττικής

«Πόρτα» έφαγε η Siemens στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής από τον συνδυασμό «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο», τον εκπρόσωπό του και περιφερειακό σύμβουλο Πειραιά Γιάννη Μοίρα, ο οποίος είναι και Γραμματέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εισπράττοντας μάλιστα και βαρύτατη μομφή αναφορικά με το βίο και την πολιτεία της στην Ελλάδα...

Η γερμανική εταιρεία εμφανίστηκε στην Επιτροπή ως μειοδότης για τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας, τη συντήρησή τους καθώς και το αρμόδιο κέντρο που τα ελέγχει. Αντιμετώπισε όμως βαρύ κλίμα (λόγω του γνωστού σκανδάλου), τόσο από τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής», όσο και από τον συνδυασμό «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο».

Ο εκπρόσωπος της Siemens προσπάθησε να ελιχθεί γύρω από αυτή την κατάσταση, υποβάλλοντας την πρόταση να αυξήσει το ποσοστό έκπτωσης από το 3% στο 10%, και δεσμεύτηκε να το θέσει ως θέμα στη διοίκηση του ομίλου.

Ελήφθη λοιπόν απόφαση κατά πλειοψηφία για αναβολή σε επόμενη συνεδρίαση μέχρι να υπάρξουν νεότερα, με το σύμβουλο του περιφερειακού συνδυασμού των ΑΝ.ΕΛ. να διαφοροποιείται εντελώς και να λέει στον εκπρόσωπο του ομίλου: «Μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως νομικά και δικαστικά το σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα, να συλληφθούν και να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι και οι επίορκοι και να δοθούν οι μίζες και τα κλεμμένα πίσω στον Ελληνικό Δημόσιο και τον Ελληνικό Λαό ψηφίζω κατά κάθε συναλλαγής και συνδιαλλαγής με τον όμιλο που εκπροσωπείτε» είπε ο Γ. Μοίρας προσθέτοντας ότι «σκάνδαλο αποτελεί και η προ τριών ετών συμφωνία συμβιβασμού της τότε κυβέρνησης και ως εκ τούτου, δεν είναι αποδεκτή».

Ο γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ. ανέγραψε μάλιστα το σκεπτικό αυτό στην σχετική απόφαση, αιτιολογώντας την ψήφο του.