Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Αβραμόπουλος παραμένει μάχιμος…

Ο Αβραμόπουλος παραμένει μάχιμος…

Μόνο απαθής δεν πρόκειται να μείνει στο πολιτικό σκηνικό ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας Επίτροπός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρόσφατα αποποιήθηκε τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, φαίνεται πως έχει αποφασίσει να είναι παρών στις εξελίξεις που αφορούν τη χώρα αλλά και την κεντροδεξιά το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του, ο ίδιος δεν πρόκειται σ' αυτή τη μάχη να μετέχει στις συζητήσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος, θεωρώντας πως οι δελφίνοι με τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν αλληλοεξοντώνονται. Όσοι λοιπόν ανέμεναν από το Δ.Αβραμόπουλο να μπει στο ίδιο κάδρο μαζί τους, μάλλον πέφτουν έξω, αλλά σε ότι αφορά το πως πρέπει να πορευθεί η γαλάζια παράταξη επόμενο διάστημα, η άποψη του είναι ξεκάθαρη.

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος επαναλαμβάνει σε όσους ζητούν τη γνώμη του, πιστεύει ξεκάθαρα πως η ΝΔ πρέπει να στραφεί πολιτικά προς το Κέντρο, κάνοντας άνοιγμα σε μετριοπαθείς και προοδευτικές φωνές. Σε ότι αφορά πάντως την πορεία της χώρας, ο Έλληνας Επίτροπος είναι σαφής. Θεωρεί πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί από τις εξελίξεις να διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα, ζητώντας τη συνδρομή και άλλων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο ίδιος διευκρινίζει πως θα είναι «παρών» σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα και τη Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας να εννοηθεί πως παραμένει στη διάθεση των εξελίξεων.

Σχετικές ειδήσεις