Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Τόσκας στα Καλάβρυτα κατά την επίσκεψη σπουδαστών της ΣΣΕ (pics)

Ο Τόσκας στα Καλάβρυτα κατά την επίσκεψη σπουδαστών της ΣΣΕ (pics)

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα, παρέχοντας δημοσίως την πολιτική του εποπτεία στο εξελισσόμενο πρόγραμμα προσκυνηματικών επισκέψεων σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών σε κωμοπόλεις και χωριά που υπέστησαν ολοκαυτώματα στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Στον Τόπο Μαρτυρίου των Καλαβρύτων, στη μνήμη των εκατοντάδων θυμάτων της Βέρμαχτ στη διάρκεια της Σφαγής της 13ης Δεκεμβρίου 1943, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη της σειράς των επισκέψεων, στην οποία συμμετείχε 100μελές τμήμα τεταρτοετών σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), με επικεφαλής τον Διοικητή της Σχολής, ΥποστράτηγοΔημήτρη Ρέσκο και τον Διοικητή Συντάγματος Ευελπίδων, Συνταγματάρχη Δημήτρη Τσιπίδη. Είχε προηγηθεί επίσκεψη σπουδαστών της ΣΣΕ στο Δίστομο στις 3 Απριλίου.

Ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Δημήτρης Χουλιάρας υποδέχτηκε τον κ. Τόσκα και τους Ευέλπιδες στο κτήριο του Δημαρχείου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον Τόπο Θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από τον ΥΦΕΘΑ και τον αρχηγό της Δ΄ Τάξης των Ευελπίδων.

Ο κ. Τόσκας μίλησε στους σπουδαστές της ΣΣΕ, στη διάρκεια επιτόπιου μαθήματος της ιστορίας.

Σχετικές ειδήσεις