Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

'Ενταση στα κόμματα για το μεταναστευτικό

'Ενταση στα κόμματα για το μεταναστευτικό

Εκρηκτική χαρακτήριζαν την κατάσταση στο μεταναστευτικό- προσφυγικό κυβερνητικές πηγές στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο υπουργείοΠροστασίας του Πολίτη.

Οι ίδιες πηγές μιλώντας και για το προσφυγικόκύμα από τη Συρία που φτάνει στη χώρα μας έλεγαν ότι είναι εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα. Σχολίαζαν ότι η εσωτερική αντιπαράθεση δεν έχει σημασία, καθώς η κατάσταση μας υπερβαίνει έτσι κι αλλιώς, ενώ υπογράμμιζαν ότι είναι μείζον πολιτικό ζήτημα που αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τον λόγο αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Ρέντσι, αλλά και με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μ. Ραχόι, καθώς, όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Μάλτα.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμισαν ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης εστιάζονται στην εξεύρεση κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, κάνοντας αναφορά στο ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια λιμνάζουν 90 εκατ. Ευρώ που προορίζονταν για την υποδοχή των προσφύγων.

Σχετικές ειδήσεις