Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βουλγαρία: Προκήρυξη διαγωνισμού για έρευνα πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα

Βουλγαρία: Προκήρυξη διαγωνισμού για έρευνα πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα

Η βουλγαρική κυβέρνηση προκήρυξε διαγωνισμό για αναζήτηση και εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στα οικόπεδα «1-22 Τήρης» και «1-14 Σιλίσταρ» που βρίσκονται επί της βουλγαρικής υφαλοκρηπίδας της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), στη Μαύρη Θάλασσα.

Η σχετική δημοσίευση έγινε στις 18 Απριλίου με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το κέντρο Τύπου του υπουργείου Ενέργειας.

Η διάρκεια των αδειών για την αναζήτηση και την εξερεύνηση θα είναι πενταετής. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ανεξάρτητες εταιρείες και ενώσεις, αφού διαθέτουν, τουλάχιστον, πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Ο προσφορές θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα προτεινόμενα προγράμματα εργασίας και των μελετών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κύριος σκοπός της Βουλγαρίας, για την αναζήτηση και εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα είναι η δέσμευση της κυβέρνησης να μειώσει την εξάρτηση της Βουλγαρίας από τις εισαγωγές ενέργειας και να αναπτύξει δικές της πηγές, σημειώνει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις