Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Άστεγος» … ο Έρογλου

«Άστεγος» … ο Έρογλου

Πρόβλημα στέγασης φαίνεται να αντιμετωπίζει ο Ντερβίς Έρογλου, αφού ο χώρος, τον οποίο ο ίδιος ήθελε να χρησιμοποιεί ως πολιτικό γραφείο και είχε αρχίζει να διαρρυθμίζει, ανήκει στον "πρωθυπουργό" που του ζήτησε να το αδειάσει.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία των Τ/κ ο κ. Έρογλου θέλησε να ανακαινίσει την κατοικία στην οποία έμενε παλιότερα ο ίδιος, ως "πρωθυπουργός", με την οικογένειά του και να την μετατρέψει σε πολιτικό γραφείο. Πρόκειται για το χώρο που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως ως "γραφείο συντονισμού για θέματα ΕΕ". Για το θέμα είχε μιλήσει μόνο ο Ντερβίς Έρογλου με τον αναπληρωτή "πρωθυπουργό", Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος συναίνεσε λέγοντας ότι θα ενημερώσει την "κυβέρνηση".

Ωστόσο ο "πρωθυπουργός", Οζκάν Γιοργκαντζίογλου είχε διαφορετική γνώμη και με το αιτιολογικό ότι το σπίτι αυτό θα χρησιμοποιηθεί για άλλο λόγο, ζήτησε να εκκενωθεί.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και στον Μπαϊράκ ο κ. Ντενκτάς λέγοντας πως ο κ. Έρογλου στεγάζεται προσωρινά εκεί και θα εξευρεθεί άλλος χώρος. "Δεν ξέρω για ποιο λόγο θα χρησιμοποιηθεί η κατοικία", συμπλήρωσε λέγοντας ότι και ο πατέρας του, Ραούφ Ντενκτάς όταν έχασε τις "προεδρικές εκλογές" είχε ζητήσει να χρησιμοποιήσει εκείνο το χώρο για γραφείο ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν έδωσε τότε την άδεια.

Στη συνέχεια, είπε, όταν ο κ. Ταλάτ έχασε τις "εκλογές" από τον κ. Έρογλου και εκείνος θέλησε να το χρησιμοποιήσει αλλά ούτε ο Ντερβίς Έρογλου του το επέτρεψε. "Τώρα για το ίδιο κτίριο απορρίφθηκε και το αίτημα του κ. Ερογλου. Μέχρι να βρει καινούργιο γραφείο θα το χρησιμοποιεί προσωρινά".

Η Χαβαντίς σημειώνει ότι παρόμοια κρίση υπήρξε και όταν ο Ταλάτ έψαχνε πολιτικό γραφείο και τότε του είχε πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να βρει τον χώρο.

Σχετικές ειδήσεις