Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τσέχος στρατηγός: Η Ρωσία, αν θέλει, καταλαμβάνει μέσα σε 2 ημέρες, Ουκρανία και χώρες Βαλτικής

Τσέχος στρατηγός: Η Ρωσία, αν θέλει, καταλαμβάνει μέσα σε 2 ημέρες, Ουκρανία και χώρες Βαλτικής

"Το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί επαρκώς σε μια κατάσταση πολέμου, δεδομένου ότι τα μέλη της συμμαχίας χρειάζονται πολύ χρόνο για να συμφωνήσουν σε άμεσες λύσεις".

Αυτό υποστηρίζει ο Τσέχος στρατηγός Πέτρα Παβέλα, που θα αναλάβει πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ από την 1η Ιουνίου.

Ο στρατηγός πιστεύει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι σε θέση να καταλάβει τις χώρες της Βαλτικής και το Κίεβο μέσα σε ένα διήμερο.

Αυτό το δήλωσε κατά την εν εξελίξει διάσκεψη στην Πράγα «Η Ασφάλειά μας», όπως αναφέρει η Black Sea News επικαλούμενη τη διαδικτυακή πύλη του ραδιοφώνου Radio Praha.

Σύμφωνα με τον Πέτρα Παβέλα, η Ρωσία μπορεί να αποφασίσει σχετικά με την κατάληψη των χωρών της Βαλτικής σε λίγες ώρες. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία, που περιλαμβάνει 28 χώρες, θα χρειασθεί πάρα πολύ χρόνο για την ανάπτυξη μια ενιαίας θέσης.

Όπως είπε ο στρατηγός του ΝΑΤΟ, σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήταν δύσκολο να ληφθεί άμεση απόφαση, αν θα ξεκινήσει πόλεμο σε μια χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

rossia copy

Σχετικές ειδήσεις