Ρωσία- Κίνα: Συνεχίζουν ναυτικές ασκήσεις στην Ιαπωνική θάλασσα

Η Ρωσία και η Κίνα θα διεξάγουν την δεύτερη φάση των ασκήσεων «Common Sea-2015» στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITΑR-TASS, επικαλούμενο δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
Ρωσία- Κίνα: Συνεχίζουν  ναυτικές ασκήσεις στην Ιαπωνική θάλασσα

«Στην κοινή ρωσο-κινεζική ναυτική άσκηση στην Μεσόγειο Θάλασσα , συμμετείχε και το καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Moskva» , κάτι που αποτέλεσε το κομβικό σημείο της εκπαίδευσης αυτής. Με τους κινέζους ομολόγους μας, θέλουμε να προχωρήσουμε στις πρακτικές κατάρτισης κοινών ασκήσεων», δήλωσε ο Σοϊγκού σε συνέντευξη του στο Υπουργείο Άμυνας.

Η Πολιτική της Ουάσιγκτον στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, έχει ως στόχο να αποτρέψει την δράση της Ρωσίας και της Κίνας, εκτιμούν κύκλοι στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Η Ρωσία, η Κίνα θα συνεχίσουν την στρατιωτική συνεργασία τους και σε άλλους τομείς , σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα των δύο χωρών.

Ο Σοϊγκού είπε ότι «η άσκηση στην Μεσόγειο κατέδειξε το υψηλό επίπεδο αλληλεπίδρασης του ρωσικού και του κινεζικού πολεμικού ναυτικού. Όλα τα αποτελέσματα ήταν καλά ή εξαιρετικά».

Υπενθύμισε επίσης ο ίδιος ότι, η κοινή ομάδα εργασίας που ασκήθηκε στην Μεσόγειο Θάλασσα, εκτέλεσε σενάρια ναυτικών επιχειρήσεων συνοδείας, προστασίας της ναυτιλίας και της αλιείας και στην παροχή βοήθειας σε πλοία που βρίσκονται σε κίνδυνο. Επίσης, ρωσικά και κινεζικά πλοία πραγματοποίησαν βολές με πραγματικά πυρά πυροβολικού.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή