Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πρέσβης των ΗΠΑ: «Το ΝΑΤΟ δεν θα εισβάλει ποτέ στη Ρωσία»

Πρέσβης των ΗΠΑ: «Το ΝΑΤΟ δεν θα εισβάλει ποτέ στη Ρωσία»

Το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει καμία εισβολή στη Ρωσία και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την ρωσική ηγεσία να αναπτύσσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στα δυτικά σύνορά της, είπε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία Μάικλ Μακφόλ.

«Το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται ποτέ να εισβάλει στη Ρωσία», έγραψε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Ο πρώην πρεσβευτής είπε ότι η ρωσική ηγεσία ανησυχεί αβάσιμα σχετικά με την ανάπτυξη των εξοπλισμών του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα. «Οι Ρώσοι θα πρέπει επίσης να χαλαρώσουν γύρω από τα αμυντικά όπλα του ΝΑΤΟ κοντά ρωσικά σύνορα, αφού η Ρωσία μας λέει ότι δεν σχεδιάζει να εισβάλει χώρες του ΝΑΤΟ», έγραψε ο Μακφόλ.

«Μόνο ένας εντελώς ηλίθιος θα ήθελε να εισβάλει στη Ρωσία. Ευτυχώς δεν υπάρχουν ανόητοι που να κυβερνούν τις χώρες του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο διπλωμάτης.

Προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα νέα πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς εδάφους-αέρος S-400 "Triumf" και «Pantsir-S» σε συνδυασμό με αντιεροπορικά συστήματα πυροβολικού SAM θα τεθούν σε υπηρεσία εντός των τμημάτων της αεράμυνας που σταθμεύουν στην Βορειοδυτική Ομοσπονδιακή Περιοχή πριν από το τέλος του 2015.

«Συνολικά, πάνω από 30 σειρές των σύγχρονων συστημάτων SAM θα τεθούν σε υπηρεσία εντός των τμημάτων της αεράμυνας της Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής (WMD) πριν από το τέλος του 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος Κρατική Τάξη Άμυνας-2015», ανέφερε η Δυτική Στρατιωτική Περιοχή.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις