Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δημοψήφισμα-Συνταξιούχος έστειλε τη σύνταξή του στον Τσίπρα ως ένδειξη συμπαράστασης (video)

Δημοψήφισμα-Συνταξιούχος έστειλε τη σύνταξή του στον Τσίπρα ως ένδειξη συμπαράστασης (video)

Την πραγματική έννοια της «αλληλεγγύης» δίδαξε Νουφρής Μιχαηλίδης, πρόσφυγας από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ο οποίος ζει στη Λεμεσό.

Πρόκειται για τον 88χρονο συνταξιούχο που αποφάσισε να προσφέρει τη σύνταξη του -και συγκεκριμένα το ποσό των 505,65 ευρώ- στο Εθνικό Ταμείο Οικονομίας της Ελλάδας, για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, όπως αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε στον έλληνα πρωθυπουργό.

Η συγκινητική του πράξη έγινε πρωτοσέλιδο σε μεγάλες εφημερίδες, ενώ το τηλέφωνο στο μαγαζί με ηλεκτρικά είδη που διαθέτει, δεν σταμάτησε από χθες να χτυπά για να τον συγχαρούν. Ο ίδιος απλά απαντά ότι χρωστά στην Ελλάδα που του σπούδασε τρεις κόρες.

«Σκέφτηκα να στείλω αυτό το μικρό πόσο όχι πως θα σώσω την κατάσταση εγώ, αλλά ίσως να είναι ένα κίνητρο και για άλλους που έχουν λεφτά να βοηθήσουν την κατάσταση», δήλωσε ο κύριος Μιχαηλίδης, καλώντας την Κυβέρνηση της Ελλάδας να διαθέσει τα χρήματα αυτά εκεί όπου νομίζει ότι υπάρχει ανάγκη.

Η πράξη του συγκίνησε ιδιαίτερα τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως πληροφορούμαστε σκοπεύει εν ευθέτω χρόνω να επικοινωνήσει μαζί του, για τον ευχαριστήσει προσωπικά.

15597f51bb2c15

Σχετικές ειδήσεις