Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Απίστευτη δήλωση Γκάμπριελ στο Stern: Η ελίτ της Ελλάδας την λεηλατούσε κι εμείς κοιτούσαμε...

Απίστευτη δήλωση Γκάμπριελ στο Stern: Η ελίτ της Ελλάδας την λεηλατούσε κι εμείς κοιτούσαμε...

«Αν απλώς κουρεύουμε χρέη χωρίς η Ελλάδα να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές, δεν κερδίζουμε τίποτε» τόνισε μεταξύ άλλων οπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ΖίγκμαρΓκάμπριελ, μιλώντας στο Stern.

Θα μπορούσαμε «να συζητήσουμε για την πιθανότητα απομείωσης του χρέους, στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποδείξει ότι εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ, τονίζοντας πως επιθυμούν « να βρούν έναν τρόπο να τερματιστεί η κρίση στην Ελλάδα».

Υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί για πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στη Γερμανία ενός Grexit. «Η Ευρωζώνη είναι ισχυρή και σταθερή», είπε.

«Η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα, έγινε αφελώς», συνέχισε και πρόσθεσε «Το χειρότερο όμως είναι ότι όλοι για πολύ καιρό απλώς παρακολουθούσαν» την Ελλάδα να βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην κρίση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αντικαγκελάριος «η ελίτ στην Ελλάδα λεηλατούσε τη χώρα για πολλά χρόνια και η Ευρώπη απλώς κοιτούσε».

Τέλος, υπογράμμισε πως το μάθημα από την κατάσταση στην Ελλάδα είναι ότι «πλέον δεν θα πρέπει να αποστρέψουμε ξανά το βλέμμα μας όταν μια χώρα δεν τηρεί τους κανόνες της Ευρώπης».

Παραδοχή έστω και αργά...Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις