Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Φλερτάρει με την προεδρία της ΝΔ και...ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Φλερτάρει με την προεδρία της ΝΔ και...ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Tο ενδεχόμενο να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ- αφού ο δρόμος της επιστροφής είναι πια ανοιχτός-εξετάζει σοβαρά oπρώην περιφερειάρχηςΠαναγιώτης Ψωμιάδης.

Μπορεί το πολιτικό ενδιαφέρον να μονοπωλεί (δικαίως) η διαπραγμάτευση και η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας της χώρας με τους εταίρους, όμως το θέμα που ανέκυψε με την ηγεσία της ΝΔ, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά απασχολεί τους «γαλάζιους» κύκλους.

Εκείνος που μαθαίνουμε ότι από το πρωί... ξεσκονίζει το καταστατικό του κόμματος είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Προφανώς και αφήνει να εννοηθεί ότι ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ, κάτι άλλωστε που έπραξε και το 2009, όταν απέναντι σε Αντώνη Σαμαρά και Ντόρα Μπακογιάννη κατόρθωσε να συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 10,22%.

Ο κ. Ψωμιάδης, για όσους δεν το θυμούνται, παραιτήθηκε από τη ΝΔ εξαιτίας της τότε ηγεσίας της. Ίδρυσε το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» και ακολούθησε το δικό του δρόμο, χωρίς ποτέ να πάψει να ενδιαφέρεται για τη ΝΔ.

Άλλωστε, οι περισσότερες δημόσιες παρεμβάσεις του αφορούσαν στο κόμμα στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά και υπηρέτησε επί χρόνια. Με την απομάκρυνση Σαμαρά ο δρόμος της επιστροφής είναι ανοιχτός και όλα δείχνουν ότι ο πρώην περιφερειάρχης θα ζυγίσει τα δεδομένα και θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με το καταστατικό, εκλέγεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία με κάλπη και ψηφοδέλτιο από τα μέλη του κόμματος. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όσοι συγκεντρώσουν 50 υπογραφές από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ή το ένα δέκατο των μελών που συμμετείχαν στο προηγούμενο Εθνικό Συνέδριο.

Εκτίμηση πάντως του κ. Ψωμιάδη είναι ότι οι διαδικασίες δεν πρόκειται να τρέξουν πριν από το φθινόπωρο, αφού η εκλογή προέδρου απαιτεί και χρόνο, αλλά και χρήμα...

Πηγή: voria.gr

Σχετικές ειδήσεις